The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dorieke

Specialisten review Philips Smart HR3666/00

De Philips Avance High Speed Connected HR3666/00 is een grote, krachtige blender met slimme functies. Bij de blender zit namelijk een app met allerlei extra opties. Daarbij heeft de blender een geïntegreerde weegschaal, zodat je ingrediënten in de mengkom weegt. Ik was erg benieuwd naar deze smart blender en heb 'm getest. Hieronder lees je mijn ervaring.

Philips Smart HR3666/00

1400 watt vermogen | 2 l inhoud | Geschikt voor 5 à 6 glazen
284,-
niet meer leverbaar
  • Je weegt ingrediënten direct in de blenderkan af, dankzij de geïntegreerde weegschaal.
  • De app past de recepten aan op jouw aanbevolen voedselinname, allergieën én wat je in de koelkast hebt liggen.
  • Je gebruikt de blender ook offline door tot 10 recepten op te slaan op de blender.
  • De blender is niet geschikt voor ingrediënten die warmer zijn dan 80 ℃.

Eerste indruk

Philips blender, blenderkan, deksel, spatel en infofolder

De blender zit stevig ingepakt in de doos. Fijn, want zo komt 'ie heel aan. Wanneer ik de blender uitpak, valt me op dat hij een aardig formaat heeft. De blenderkan heeft een inhoud van 2 liter. Daarin maak je smoothies voor 5 tot 6 personen tegelijk. Het onderstel is van rvs en ziet er stevig en robuust uit. Bij de blender zit verder nog een spatel, een uitvouw poster met uitleg over de app en een handleiding.

Even installeren

Smartphone met op scherm verbinding met blender

Ik ben erg benieuwd naar de app, dus download 'm gelijk. Je moet eerst verbinding maken met de blender om de app te gebruiken. Gelukkig hoeft dit alleen de eerste keer en gebruik je de app daarna ook zonder verbinding met de blender. Wel zo handig, zo zoek je onderweg alvast een receptje uit. Wanneer je de blender voor het eerst gebruikt, moet je ook een update uitvoeren, zodat de blender klaar is voor gebruik.

Leuke functies

Smartphone met op scherm functies app

Nu alles werkt, ga ik lekker rondsnuffelen in de app. Ik vind de app duidelijk en het is fijn dat 'ie gewoon in het Nederlands is. Een paar dingen vallen me op. Zo heb je een functie genaamd 'Wat zit er in mijn koelkast?'. Hiermee selecteer je ingrediënten die je thuis hebt liggen en waar de app dan een recept bij zoekt. Verder kies je uit verschillende categorieën die bij jouw eetpatroon passen zoals ontbijtvervangers, sportprestaties, gezonde darmen en afslankvriendelijk.

Afwisselende recepten

Smartphone met voedselinname op scherm

De recepten in de app zijn afwisselend. In jouw profiel vul je jouw aanbevolen hoeveelheid voedselinname in en geef je allergieën door. De app past de recepten dan daarop aan. Hoeft dit voor jou niet? Er zijn ook genoeg simpele recepten te vinden. Wat ik een groot pluspunt vind, is dat alle ingrediënten gewoon in de supermarkt te koop zijn. Zo kost het niet te veel moeite en kies je gemakkelijk voor een gezonde smoothie.

Aan de slag

Blender die fruit weegt vanuit recept

Nadat ik de app helemaal heb ontdekt, kies ik een recept en ga ik aan de slag. In de app start ik het recept. De uit te voeren stappen verschijnen op het display van de blender. Per ingrediënt is aangegeven hoeveel ik moet toevoegen. De blender weegt de ingrediënten zelf af, dankzij de geïntegreerde weegschaal. Na het toevoegen van de ingrediënten verschijnt de ingestelde snelheid en tijd. Handig, zo hoef ik daar niet over na te denken.

Het resultaat

Specialist schenkt smoothie in

Ik heb verschillende recepten geprobeerd om het resultaat goed te bepalen en ik ben dik tevreden. De smoothies die ik heb geprobeerd kwamen allemaal zonder stukjes uit de blender. Zelfs harde ingrediënten, zoals noten en ijsklontjes waren goed gemixt. Fijn, want zo voeg je wat ijsklontjes toe voor een lekker koude smoothie.

Offline gebruik

Specialist start de blender

Naast dat je recepten in de app zoekt en ze vervolgens naar de blender stuurt, werkt de blender ook offline. Je slaat namelijk tot 10 recepten op, op de blender. Zo heb je jouw smartphone niet nodig en hoef je alsnog niet na te denken over de hoeveelheid van de ingrediënten, de mixstand en mixtijd. Naast de 10 recepten heeft de blender ook nog standaard programma's voor het crushen van ijs en voor het mixen van smoothies, sauzen en dips.

Schoonmaken

Warm water met sop op pulsestand in blender

Je reinigt de blenderkan, deksel en spatel eenvoudig in de vaatwasser. Ik heb helaas geen vaatwasser, dus heb de onderdelen met de hand afgewassen. Ook dit ging erg gemakkelijk. Ik heb de blenderkan gevuld met warm water en wat afwasmiddel en 'm vervolgens 10 seconden laten mixen op de pulsestand. Daarna hoefde ik de blenderkan en deksel alleen nog even om te spoelen om al het sop eruit te krijgen. Ik heb de onderdelen laten drogen in een afdruiprek.

Conclusie

1400 watt vermogen | 2 l inhoud | Geschikt voor 5 à 6 glazen
284,-
niet meer leverbaar

De Philips Smart HR3666/00 heeft alle voordelen van een krachtige blender met leuke extra's. Zo houdt je in de app jouw voedselinname bij en vind je leuke recepten. De slimme functies verhogen het gebruiksgemak. Je weegt ingrediënten namelijk in de blenderkan af en alle recepten hebben automatisch ingestelde snelheden en tijden. De blender is ideaal voor mensen die met hun gezondheid bezig zijn en voor grote gezinnen. Voor in een kleine keuken is de blender wat groot.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 6.834 beoordelingen