The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Laurence

Specialisten review van de Philips The One PUS7304

De PUS7304 is volgens Philips dé tv voor jou wanneer je niet eindeloos specificaties wilt vergelijken. Deze tv is namelijk uitgerust met een groot aantal moderne technieken. Denk aan Ambilight verlichting, HDR ondersteuning en de P5 processor die beelden extra gedetailleerd maakt. Hierdoor noemt Philips de tv ‘The One to Watch’. Of de tv deze titel voor mij waarmaakt, lees je in deze review.

Philips The One PUS7304

4K (UHD) | Smart tv: Android | 50 Hertz
699,-
niet meer leverbaar
  • De P5 processor levert een scherpe en kleurrijke beeldweergave.
  • Dankzij de HDR10+ en Dolby Vision ondersteuning bekijk je HDR beelden vanaf elke bron.
  • Driezijdig Ambilight zorgt voor een bijzondere verlichting in je kamer.
  • Met Google Assistant en Amazon Alexa bedien je de tv en andere smart apparaten via spraakopdrachten.
  • De 50 Hertz tv levert een minder vloeiende beeldweergave dan 100 Hertz tv’s.

Eerste indruk

Ik pik de PUS7304 gemakkelijk uit een rij tv’s. Zo heeft dit model geen donkere rand, maar een lichtzilveren omlijsting en een T-vormige voet. Deze voet bestaat uit 2 losse onderdelen die ik eenvoudig aan elkaar schroef. Tot slot werk ik de schroefgaten netjes weg achter een afdekplaat. Het installatieproces van de tv bestaat uit simpele stappen en kost slechts een paar minuten. Heb je een Google account? Dan kun je deze koppelen, zodat je jouw voorkeuren direct overzet.

Gedetailleerde beelden vanaf elke bron

PUS7304 beeldkwaliteit

De P5 beeldprocessor verbetert de beeldkwaliteit vanaf elke bron, van YouTube tot video’s van je telefoon. Als resultaat worden beelden extra scherp en kleur- en contrastrijk. Wanneer ik beelden van een standaard kwaliteit opzet en met de beeldverbeteringstechnieken experimenteer, zie ik een duidelijk effect. Video’s zijn scherp en ruisloos, terwijl kleuren realistisch ogen en vloeiend in elkaar overlopen. De Natural Motion techniek levert een duidelijke verbetering qua vloeiendheid, hoewel ik bij de snelste beelden als een rennend luipaard nog lichte haperingen zie.

HDR10+ en Dolby Vision ondersteuning

HDR10+ en Dolby Vision

Vooral wanneer ik HDR beelden opzet, produceert de tv een realistisch kleurbereik voor zijn prijsklasse. Door de ondersteuning voor HDR10+ en Dolby Vision is de tv geschikt voor de populairste HDR bronnen, zoals Blu-rays en Netflix video’s. De tv analyseert elke individuele scène van deze HDR video’s en schakelt continu naar de ideale helderheids- en kleurinstellingen. Het resultaat mag er zijn: een blauwe lucht is helder en kleurrijk. Een volgend beeld van een verduisterde ruimte is niet te fel, maar mooi donker en rijk aan zwartdetail.

Geen storende reflecties, standaard kijkhoek

Reflecties en kijkhoek

Vooral in verlichte kamers is het scherm gevoelig voor reflecties, maar echt storend worden deze weerspiegelingen niet. Alleen als je optimaal van een film wilt genieten, raad ik aan dat je de gordijnen sluit. De kijkhoek van deze tv is standaard. Wanneer ik schuin voor de tv zit, gaat het contrast achteruit en vervormen de kleuren. Gelukkig richt je de tv gemakkelijk naar je kijkpositie, zodat je vanaf elke positie de ideale kijkhoek creëert.

Lichtmetalen design met Ambilight

Zowel de rand als de T-vormige voet hebben een strakke, lichtmetalen afwerking. De draaibare voet zie je niet vaak bij tv’s. Door voorzichtig tegen de achterkant van het scherm te duwen, draai ik de tv soepel naar links of rechts. Langs de rand van de tv loopt de Ambilight verlichting. Deze lampen verlichten de muur achter het scherm in de kleuren van het beeld. Wil je tijdens een voetbalwedstrijd laten weten voor welk land je bent? Dan kies je de kleuren van een vlag naar keuze.

Prima geluid met Dolby Atmos

Dolby Atmos

De dubbele speakers leveren een duidelijk geluid bij tv programma’s of natuurdocumentaires. Stemmen en effecten zijn helder en verstaanbaar, maar mogen van mij iets nadrukkelijker naar voren komen. Als je helemaal op wilt gaan in een film, dan mist de bas wat diepte. De Dolby Atmos ondersteuning maakt het geluid iets ruimtelijker. Voor een echte surround ervaring raad ik aan dat je minimaal een Atmos soundbar aansluit.

Gebruiksvriendelijke afstandsbediening

Afstandsbediening

De afstandsbediening voelt licht aan en ligt lekker in de hand. Dankzij de logische indeling van de knoppen kan ik elke optie snel vinden. Met de Snelmenu knop ga ik direct naar de belangrijkste instellingen. Dat is handig wanneer ik snel het beeld of geluid aan wil passen. De Ambilight knop staat bovenaan en in het midden van een glanzende accentlijn. Hieronder staat een knop met het Google Assistant logo. Je krijgt hiermee toegang tot de ingebouwde spraakassistent.

Overzichtelijk smart platform met spraakassistent

Smart platform

Het Android 9 smart platform biedt een overzichtelijk menu waarin alle instellingen, apps en games overzichtelijk bij elkaar staan. Je haalt meer uit alle mogelijkheden wanneer je een Google account en Google Cast hebt. Zo download je via de Google Play store nieuwe apps. De tv heeft ook een ingebouwde Chromecast. Hiermee stream je video’s van je smartphone naar het scherm. Dankzij de Google Assistant en Amazon Alexa ondersteuning bedien je niet alleen de de tv, maar ook andere slimme apparaten in je huis via spraakopdrachten.

Conclusie

4K (UHD) | Smart tv: Android | 50 Hertz
699,-
niet meer leverbaar

Zoek je een moderne tv die van alle gemakken voorzien is? Dan is de Philips PUS7304 ‘The One’ voor jou. Dankzij Android 9 krijg je toegang tot een schatkist vol apps, games en online functies als Google Assistant of Google Cast. De Ambilight verlichting en de draaibare voet maken de tv extra uniek. Als filmliefhebber ben ik enthousiast over de veelzijdige HDR ondersteuning. Hoewel de beeldkwaliteit tijdens snelle acties vloeiender mag zijn, is deze dankzij de P5 processor gedetailleerd en kleurrijk.

Laurence
Artikel van:
Laurence Televisiespecialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen