The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Steven

Specialisten review van de LaCie Mobile Drive

Zoek je een stijlvolle externe harde schijf om al je films, foto's en muziek op te slaan? Dan is de LaCie Mobile Drive iets voor jou. Dit is de opvolger van de populaire LaCie Porsche Design, die zich net als de Mobile Drive kenmerkt door een metalen design. Wij testen de Mobile Drive en vergelijken hem met de Porsche Design.

Conclusie

Draagbare externe harde schijf | Metalen behuizing | Inclusief backup software
107,99
op voorraad
  • Deze schijf is compact en relatief licht, waardoor je hem gemakkelijk meeneemt.
  • Door de metalen behuizing kan deze tegen een stootje.
  • Met de LaCie Toolkit software maak je eenvoudig automatische back-ups.
  • De LaCie Mobile Drive is niet water-, stof- en schokbestendig.

De opvolger van de Porsche design

Man haalt LaCie Mobile Drive 2TB uit verpakking

De populaire externe harde schijf 'LaCie Porsche Design' gaat met pensioen en de Mobile Drive neemt het over. In veel opzichten zijn deze schijven gelijk aan elkaar: Ze hebben beide een metalen behuizing, een gelikt design en 2 jaar garantie. Ook bevatten beide behuizingen een betrouwbare Seagate harde schijf. Het verschil zit hem vooral in het uiterlijk van de schijven. De nieuwe Mobile Drive heeft namelijk een opvallend, diamant-geslepen design. We bekijken de 2 en 4 terabyte variant.

Robuust, maar elegant design

LaCie Mobile Drive 2TB en LaCie Mobile Drive 4TB naast elkaar

Als eerste valt me op hoe licht de 2TB variant is. Je zou een metalen harde schijf zwaarder verwachten. Ik open het doosje en de LaCie Mobile Drive verschijnt. De metalen behuizing geeft het een zowel robuuste, als elegante uitstraling. De 2TB schijf voelt solide aan, ligt lekker in de hand en is compact waardoor hij in elke tas past. De 4TB variant is iets dikker en zwaarder, maar verder identiek. Helaas zijn beide varianten niet water-, stof- en schokbestendig.

Veel opslagruimte, compacte schijf

Man heeft 2 verschillende Mobile Drives vast

Naast de 2 en 4 terabyte schijven, kies je ook uit 1 of 5 terabyte. Ter illustratie: Op de 1TB variant bewaar je grofweg 100.000 foto's of 35 uur aan 4K videobeelden. Bij de 5 terabyte editie is dit 500.000 foto's en 165 uur aan videobeelden. De 1 en 2 terabyte schijven hebben een dikte van 1 centimeter en een gewicht van 200 gram. De 4 en 5 terabyte zijn 2 centimeter dik en wegen 400 gram.

Brede compatibiliteit

Man sluit LaCie externe harde schijf aan op laptop

De Mobile Drive is eenvoudig te gebruiken met allerlei apparaten. Zo is hij direct uit de doos compatibel met zowel Windows als Mac computers. Voor gebruik met Time Machine moet je hem tevens wél formatteren. Je sluit de schijf aan op apparaten met een usb A of usb C poort, omdat er 2 kabels meegeleverd worden. Deze kabels maken gebruik van usb 3.1, maar je kunt een snelheid van rond de 100 megabyte per seconde verwachten.

Software, back-ups en beveiliging

LaCie toolkit op laptop

De LaCie Mobile Drive is niet alleen geschikt voor het opslaan van bestanden. Je maakt er ook handmatige- of zelfs automatische backups mee. Zo voorkom je dat je belangrijke bestanden voorgoed kwijtraakt. Deze automatische backups plan je eenvoudig in met LaCie Toolkit. Met deze app spiegel je ook mappen. Dit houdt in dat je automatisch kopieën maakt van volledige mappenindelingen. Deze spiegel je vervolgens naar andere apparaten, zodat je bestanden op meerdere locaties hebt staan zonder je indeling kwijt te raken.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen