The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dewy

Apple iPad (2018) geschikt voor studie

Wie zegt dat alleen laptops geschikt zijn voor je studie? Een laptop voor je studie is zó 2017. Maar waar kies ik dan voor? Het traditionele notitieblok? Natuurlijk niet. Ik maak voortaan al mijn aantekeningen op mijn Apple iPad (2018): mijn eigen digitale notitieblok.

Multitasken

Browsen op iPad 2018

Met het Dock heb ik snel toegang tot bestanden die ik het meest gebruik heb, zodat ik snel en gemakkelijk schakel tussen apps. Dankzij Slide Over en Split View hoef ik een app niet te sluiten om een andere te openen. Ik open ze gewoon naast elkaar: hallo multitasken! Ik heb genoeg kracht om meerdere apps tegelijk te gebruiken. Zo schrijf ik mijn essay, terwijl ik op hetzelfde moment op internet zoek naar informatie en ik ook nog een FaceTime gesprek voer met een medestudent. Daarnaast gebruik ik Drag & Drop om tekst, foto's en bestanden van de ene naar andere app te slepen.

Tekstverwerken

iPad 2018 met toetsenbord

Natuurlijk heb ik op mijn Apple iPad een digitaal schermtoetsenbord. Toch geef ik voor het typen van langere stukken tekst, zoals een essay of lange e-mail liever de voorkeur aan een normaal toetsenbord. Gelukkig zijn er verschillende bluetooth toetsenborden die ik probleemloos koppel aan mijn iPad. Zo tover ik mijn iPad eigenlijk om tot notebook. Ben ik klaar met typen en wil en mezelf belonen met een leuke serie? Dan koppel ik het toetsenbord gewoon weer los.

Apple Pencil

Apple Pencil

Apple iPad (2018) is de eerste iPad die - naast die uit de Pro familie - ondersteuning biedt voor Apple Pencil. Ik heb op mijn iPad geen muis, dus wijzigingen in teksten breng ik aan met mijn vingers of met Apple Pencil. Ik gebruik Apple Pencil om handgeschreven notities te maken in documenten. Daarnaast markeer ik belangrijke delen in mijn aantekeningen. Ik teken, markeer en noteer dus. Apple pencil voelt net zo natuurlijk aan als een echt potlood, ik kan er alleen wel een stuk meer mee.

Documenten beheren

Documenten beheren iPad 2018

Met mijn iPad op zak, heb ik altijd alles bij me. Geordend en veilig. Ik ontgrendel iPad met mijn vingerafdruk en in iCloud sla ik al mijn bestanden, foto's, video's en notities veilig op. Met de nieuwe Bestanden-app heb ik alles op 1 handige plek. Zelfs wat er op clouddiensten als Google Drive, OneDrive en Box staat. Heb ik thuis ook nog een iMac of MacBook? Of een iPhone? Via iCloud zijn mijn bestanden op alle devices toegankelijk.

Onderweg

Apple iPad (2018)

Als student ben ik vaak onderweg. Ik zit dagelijks in de trein, daarom kies ik voor de wifi + 4G variant. Zo behoud ik altijd mijn internetverbinding, waar ik ook ben. Zo beantwoord ik ook in de trein mijn e-mails, werk ik aan een essay of ontspan ik even door naar mijn lievelingsserie te kijken. Daarnaast neemt Apple iPad dankzij het kleine formaat en lichte gewicht nauwelijks ruimte in beslag in mijn tas. Zo hoef ik nooit een zware tas mee te sjouwen. En de batterijduur? Die gaat met ongeveer 10 uur batterij gewoon de hele dag mee.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.563 beoordelingen