The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Tamara

Tips bij gebruik van je Google Home

Met een Google Home heb je een handig hulpje in huis die je aanstuurt met spraakopdrachten. Heb jij een Google Home in huis? In dit artikel geef ik je een vijftal tips om meer uit je Google Home te halen. Bijvoorbeeld door het creëren van een multiroom opstelling.

Tip 1: voltooi de installatie volledig

Google Home app

De installatie van de Google Home verloopt via de Google Home app op je smartphone. Tijdens de installatie worden je verschillende vragen gesteld die je net die extra mogelijkheid kunnen bieden. Zo vraagt de app om je adres. Op basis van je adres kan de Google Home de dichtstbijzijnde supermarkt, huisartsenpost of het dichtstbijzijnde pompstation aangeven. Naast je adres vraagt de app om in te loggen op je Google account. Hiermee kan Google Home vragen beantwoorden over je agenda of de zoekfunctie van Google.

Tip 2: creëer een multiroom opstelling

Multiroom opstelling

Wanneer je de Google Home aan een Google Chromecast koppelt, kun je een multiroom systeem creëren in huis. Hiervoor heb je meer Google Home speakers of Chromecast compatible speakers nodig. Plaats deze in meerdere kamers en sluit ze aan op hetzelfde wifi netwerk. Vervolgens hoef je alleen nog tegen de Google Home te zeggen in welke ruimte je welk nummer wilt afspelen.

Tip 3: stream Netflix op je televisie

Streamen naar televisie

De Google Home biedt de mogelijkheid om Netflix naar je televisie te streamen. Hiervoor heb je een Google Chromecast nodig. Door deze te koppelen met de Google Home en je televisie, hoef je alleen nog maar de opdracht te geven je favoriete serie te streamen via Netflix.

Tip 4: bedien je verlichting en je thermostaat

Verlichting bedienen

Via de Google Home bedien je spraakgestuurd niet alleen je muziek of je agenda, ook je verlichting en thermostaat bedien je via commando's. Hiervoor heb je wel slimme apparatuur in huis nodig. Zo zijn de Philips Hue lampen en de Nest thermostaat compatible met Google Home.

Tip 5: laat gasten je Google Home bedienen

Google Home bedienen

Je nichtjes de muziek laten bedienen? Maak gebruik van de gastenfunctie wanneer je visite hebt. Via de Google Home app stel je de gastmodus in. Vervolgens krijg je een pincode. De gast kan nu bijvoorbeeld Spotify openen en het streamingsicon gebruiken. Voer de pin in en de gast heeft toegang tot jouw Google Home.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 14.271 beoordelingen