The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Andrea

Hoe kies je een crosstrainer?

Voor je een crosstrainer koopt, moet je weten welke bij jouw sportieve wensen past. Er zijn namelijk verschillende soorten crosstrainers, zoals ellipticals en stairclimbers. Wil je op een rustig tempo fit blijven, of heb je behoefte aan intensieve HIIT trainingen? We helpen je hier graag met het vinden van de juiste crosstrainer.

Een crosstrainer kiezen

Crosstrainer kiezen

Stel jezelf de volgende vragen om de juiste crosstrainer te vinden.

  • Wil je een stairclimber of elliptical?
  • Gebruik je een front driven of rear driven crosstrainer?
  • Moet je rustig trainen of revalideren?
  • Wil je interactief trainen?

Wil je een stairclimber of elliptical ?

Stairclimber

Stairclimber

Op een stairclimber maak je een traplopende beweging. Dat maakt de training intensiever en iets belastender voor je gewrichten dan een elliptical. Stairclimber crosstrainers zijn geschikt voor mensen die HIIT (High Intensity Interval) trainingen willen doen. Ook zijn de trainingen die je op een regelmatig tempo uitvoert zwaarder dan op een elliptical.

Elliptical

Elliptical

Met een elliptical crosstrainer maak je een soepele langlauf- of wandelbeweging. Deze horizontale beweging is fijner voor je gewrichten dan de verticale beweging van een stairclimber. Met een elliptical train je zowel je benen als je bovenlichaam, omdat de handvaten van voren naar achteren bewegen. Ga voor een basisklasse apparaat als beginner en een middenklasse of topklasse elliptical als je fanatiek sport.

Wil je een front driven of rear driven crosstrainer?

Front driven crosstrainer

Front driven

Bij een front driven crosstrainer zit het vliegwiel aan de voorkant. Hierdoor maak je een kleinere ronddraaiende beweging die lijkt op de beweging die je maakt bij het langlaufen. Deze beweging is minder belastend voor je gewrichten dan de beweging die je maakt op een rear driven crosstrainer.

Rear driven crosstrainers

Rear driven

Bij een rear driven crosstrainer zit het vliegwiel aan de achterkant. Hierdoor maak je een langere pas die minder vlak is. Je moet daarom meer kracht zetten. Deze beweging is het best te vergelijken met wandelen en hardlopen. Rear driven crosstrainers zijn vanwege de lange paslengte geschikt voor mensen die 1,85 meter of langer zijn.

Moet je rustig trainen of revalideren?

Ergometer crosstrainer

Heb je last van je knieën of heupen of ben je bezig met revalideren? Dan moet je op een rustig en gecontroleerd tempo trainen. Dit doe je met een crosstrainer met ergometer. Een ergometer is een ingebouwde weerstandscontrole waarmee je het aantal wattage zeer nauwkeurig instelt. Zo weet je precies hoeveel kracht je moet leveren tijdens de training en voorkom je overbelasting.

Wil je interactief trainen?

Interactief trainen

Veel crosstrainers verbind je via bluetooth met een applicatie. Hiermee breid je de trainingsmogelijkheden uit en krijg je meer inzicht in je trainingsresultaten. Dit is fijn als je niet altijd je eigen training wilt samenstellen of als je meer begeleiding nodig hebt. Ook is een app verbinding handig omdat je jouw voortgang bijhoudt en trainingsresultaten terugkijkt.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen