The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Marjolein

Tips voor vloggen over beauty en fashion

Zijn make-up, luxe verzorgingsproducten en fashion zeg maar echt jou ding? Richt je online videokanaal dan ook op deze onderwerpen en breng jou passie over naar anderen. Nu alleen de juiste camera en bijbehorende accessoires nog. In dit artikel geef ik je daar een aantal tips over.

Tip 1. Kies de juiste camera

Juiste camera kiezen

Wanneer je vlogt over beauty en fashion, zal je regelmatig tutorials of lookbooks opnemen. En dat wordt lastig wanneer je jezelf niet ziet. Kies daarom een camera met kantelbaar scherm. Wil je je volgers ook via social media op de hoogte houden? Dan is een camera met wifi onmisbaar. Hiermee zet je gemakkelijk beelden van je camera over naar je smartphone en deel je ze online.

Tip 2. Gebruik een statief

Statief gebruiken

Een van de meest gebruikte accessoires van beautyvloggers is een statief. Wil je bijvoorbeeld je dagelijks make-up routine opnemen? Dan heb je toch echt beide handen nodig om jezelf op te maken. Plaats daarom je camera op een statief waarmee de camera ook meteen stabiel staat.

Tip 3. Zorg voor goede belichting

Zorgen voor goede belichting

Als beauty vlogger is het belangrijk om te zorgen voor een goede belichting. Je wilt namelijk dat de kijker goed ziet hoe jij de perfecte smokey eye maakt. Kleine details moeten dan goed zichtbaar zijn. Dat doe je door middel van de juiste belichting. Wanneer daglicht niet voldoende is, kun je met een reflectiescherm of daglichtlamp hetzelfde effect creëren.

Marjolein
Artikel van:
Marjolein Cameraspecialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 7.566 beoordelingen