The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Julie

5 tips voor een bloeiende zomertuin

De zomer is het seizoen om lekker buiten in je tuin door te brengen. Een kleurrijke, vrolijke tuin vol zomer planten geeft dan net dat beetje extra plezier aan de buitenperiode. In dit artikel geef ik je 5 tips voor een bloeiende tuin gedurende de zomer.

1. Plant in deze periode eenjarige planten

Eenjarige planten

Eenjarige planten zijn planten die een bepaalde periode van het jaar bloeien en het volgende jaar niet meer terugkomen (denk aan violen en petunia's). Je hoeft dus niet van tevoren een heel tuinplan te maken, maar fleurt een aantal plekken in de tuin naar eigen wens op. Een voorbeeld is om de eenjarige zomer beplanting in een hangmand aan de schutting te hangen.

2. Bedek de bodem met een mulchlaag

Mulchlaag

In de zomer heb je meer zonuren en kan de grond uitdrogen. Door een mulchlaag neer te leggen op de aarde, bescherm je de grond tegen uitdroging. Dit betekent dat je minder vaak water hoeft te geven. Daarnaast werkt bodembedekking onkruidgroei tegen. Hierdoor hoef je ook nog eens minder vaak onkruid te wieden.

3. Bemest en geef water voor een langdurige bloei

Tuinbewatering

Ook zomer planten hebben voedingsstoffen nodig om te groeien en te bloeien. Dit doe je bijvoorbeeld door vloeibare meststof te mengen met het water dat je de plant geeft. Ook geef je rozenstruiken rond de maand juni nog een keer bemesting. Kijk goed na welke mest bij jouw zomer beplanting of rozenstruiken past. Op de verpakking staan de hoeveelheden vaak aangegeven. Houd deze aangegeven hoeveelheden dan ook altijd aan.

4. Haal de uitgebloeide bloemen uit de plant

Haal uitgebloeide bloemen uit de plant

Een belangrijke tip voor een langdurige bloei van je zomerbloeiers is om de uitgebloeide bloemen uit de planten te halen. Denk bijvoorbeeld aan een hortensia die een aantal uitgebloeide bloemen heeft, dat is niet het mooiste gezicht. Bij dikkere takken snoei je met een snoeischaar, bij dunnere takken kun je dit prima met de hand doen. Kijk goed na hoe je het beste de bloemen weg kunt halen voor jouw specifieke plant.

5. Denk aan tuinbewatering in je vakantie

Besproeiingscomputer

Lekker 2 weken op de camping? Dan zit je tuin 2 weken zonder water. Je kunt natuurlijk je buurman vragen om een oogje in het zeil te houden, maar tegenwoordig kun je dit ook zelf in de hand houden. Zo heb je besproeiingscomputers waarmee je de tijd instelt wanneer de sproeiers de tuin van water voorzien. Kan je buurman ook op vakantie.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen