The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Dewy

5 life hacks voor je Apple MacBook

Hoe je een schermafbeelding maakt op je MacBook weten we inmiddels allemaal wel. Maar wist je dat je Siri ook gewoon op je MacBook gebruikt? En dat je veel efficiënter werkt met split screen? Je leest hier 5 tips voor je MacBook. Kende jij ze al?

1. Laat Siri taken voor je doen

Siri op MacBook

Siri op iPad, iPhone en Apple Watch kennen we wel, maar wist je dat je Siri ook op je MacBook gebruikt? Zo raadpleeg je informatie op je MacBook zonder dat je het toetsenbord aanraakt. Ideaal als je net een bord eten voor je hebt staan en je vettige vingers hebt. Daar wil je het toetsenbord niet mee bevuilen. Wat je Siri kunt vragen? Wat eigenlijk niet? Vraag Siri bijvoorbeeld om rustige muziek af te spelen, om je scherm te dimmen of om de uitslag van de voetbalwedstrijd van vorige dag. Handig toch?

2. Efficiënt werken met split screen

MacBook split screen

Mis je een 2e scherm als je op je MacBook aan het werk bent? Je kunt natuurlijk een extern scherm aansluiten. Als je die nog niet hebt, is dat wel een dure optie. Een goedkopere optie is werken met split screen. Met split screen plaats je 2 apps schermvullend naast elkaar in beeld. Ideaal als je 2 apps tegelijkertijd gebruikt waarbij je bijvoorbeeld gegevens overzet van de ene naar de andere app. Zo werk je bijvoorbeeld in een document in Pages terwijl je tegelijkertijd in Safari informatie opzoekt.

3. Werk in donkere modus

MacBook dark mode

Je hebt nu de optie om in dark mode te werken op je MacBook. Dark mode ziet er niet alleen cool uit, het is ook praktisch. Waarom? Nou, bijvoorbeeld als je vaak werkt in een donkere ruimte. Als je de donkere modus aanzet, krijgen je ogen veel meer rust. Maar ook als je niet in een donkere ruimte werkt, kan het handig zijn om beter te focussen. Doordat menu's, knoppen en andere tools donker zijn, ligt de focus meer op het werk waar je mee bezig bent. Handig als je bijvoorbeeld in Photoshop een foto bewerkt.

4. Ongestoord werken met 'Niet Storen'

Niet Storen modus op MacBook

Op je iPhone krijg je de hele dag door meldingen binnen, maar ook op je Mac kan dit flink oplopen. Ben je snel afgeleid? Dan kan het super irritant zijn als je flink aan de bak moet. Wil je geconcentreerd werken? Schakel dan de Niet Storen modus in. Komt er een mail binnen of is er een nieuwe reactie op sociale media geplaatst? Die zie je pas als je de Niet storen modus uitschakelt. Wil je structureel op bepaalde tijdstippen niet gestoord worden, bijvoorbeeld in de ochtend van 9 tot 11? Dan is het mogelijk om de Niet storen modus in te plannen.

5. Vermenigvuldig de poorten van je Mac

MacBook poorten

Een MacBook werkt niet alleen fijn en snel, het is ook een pretje om naar te kijken. Het flinterdunne model heeft wel een nadeel, namelijk het gebrek aan poorten. In de loop der jaren is het aantal poorten flink verminderd. Toch wil je graag alle accessoires aansluiten die je nodig hebt. Gelukkig is daar een heel handig accessoires voor: een docking station. Met een docking station tover ik de 3 poorten van mijn Mac om naar bijvoorbeeld 7 poorten. Zo heb ik niet alleen een usb c aansluiting, maar bijvoorbeeld ook een sd-kaartlezer, HDMI en Thunderbolt 3 ingang.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 12.736 beoordelingen