The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door George

Mijn TomTom maakt geen verbinding met GPS

Je TomTom maakt gebruik van GPS om je positie, snelheid, afgelegde afstand en route te bepalen. Zonder GPS signaal is het niet mogelijk om van A naar B te navigeren. Dit is erg onhandig wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent in een ander land en geen flauw benul hebt van de wegen daar. Als jouw TomTom geen verbinding meer maakt met GPS dan kan dit verschillende oorzaken hebben. In dit artikel leg ik uit welke stappen je volgt om de verbinding te herstellen.

Geen GPS signaal

GPS is de afkorting voor Global Positioning System. Rondom de aardbol zijn er satellieten gepositioneerd. Deze satellieten versturen een signaal waardoor jouw TomTom je positie bepaalt. Om verbinding te maken met GPS moet je navigatiesysteem minstens 4 GPS satellieten herkennen. Zodra er slechts 3 satellieten of minder worden herkend, dan geeft je TomTom één van de volgende meldingen:

  • `Wacht op bruikbaar GPS signaal'.
  • `Slechte GPS ontvangst'.
  • Al [aantal] seconden geen bruikbaar signaal'.

Wat moet je doen als je geen TomTom geen GPS signaal vindt?

Soms duurt het wat langer voordat je TomTom verbinding maakt met GPS. Vooral bij het eerste gebruik kan dit het geval zijn. Als je je TomTom zo dicht mogelijk (op een veilige plek) bij het raam plaatst dan vergroot je ook de kans dat er een GPS signaal gevonden wordt. Blijft je TomTom nog steeds aangeven dat het niet mogelijk is om te verbinden met GPS? Probeer dan het volgende:

TomTom resetten of terugzetten naar fabrieksinstellingen

Probeer eerst of het resetten van je TomTom werkt. Vaak kan je TomTom na een reset wel weer verbinding maken met GPS. Als dit niet werkt, kun je je TomTom terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Het nadeel hiervan is wel dat je al je opgeslagen gegevens kwijt bent. Lees het volgende artikel als je je TomTom wilt resetten of terug wilt zetten naar fabrieksinstellingen:

TomTom updaten

Verouderde software kan ook een oorzaak zijn waardoor je TomTom geen GPS signaal meer ontvangt. Zorg er daarom altijd voor dat je TomTom helemaal up to date is. In dit artikel leggen we uit hoe je een update uitvoert met MyDrive Connect:


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.563 beoordelingen