The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Eveline

Hoe bevestig je jouw TomTom in een autohouder?

Een autohouder zorgt ervoor dat je TomTom stevig vast zit tijdens je autorit. Hierdoor gemakkelijker de navigatie instructies en het is bevorderlijk voor de verkeersveiligheid. De hamvraag is natuurlijk hoe je zo'n autohouder bevestigt en ervoor zorgt dat deze tijdens het autorijden op zijn plek blijft staan. In dit artikel leg ik je uit hoe je je TomTom bevestigt in een autohouder.

Veel verschillende houders

TomTom autonavigaties

Er zijn heel veel verschillende navigatiesystemen van TomTom. Daarbij zijn er ook allerlei verschillende houders waarmee je je TomTom bevestigt in de auto. In dit artikel behandelen wij de houders waarmee de meest recente modellen zijn uitgerust.

De houder van je TomTom bevestigen in de auto

Houder TomTom autonavigatie

De meest recente navigatiesystemen van TomTom maken gebruik van 2 verschillende systemen voor het bevestigen van je TomTom op je autohouder. Je TomTom heeft een autohouder met een magneet of met een kliksysteem. Deze systemen werken allebei net iets anders.

De houder bevestigen met behulp van een houder met magneet

Houder TomTom navigatie bevestigen

Veel navigatiesystemen van TomTom worden tegenwoordig uitgerust met een houder die een magneet heeft. Door middel van deze magneet bevestig je gemakkelijk je TomTom op de houder.

Stap 1

Pak je TomTom en de houder. De houder en zuignap zijn aan elkaar bevestigd.

Stap 2

Aan de onderkant en achterkant van je TomTom bevinden zich de gedeelten waarop je de houder bevestigt. Daar vind je ruimtes waarin je de haakjes van je houder schuift. Deze haakjes bevinden zich aan de onderkant van het gedeelte dat je bevestigt op je TomTom. Aan de bovenkant van de houder zit de magneet en deze magneet plaats je op de achterkant van je TomTom. Bevestig nu je TomTom op de houder.

Stap 3

Bevestig de zuignap van de houder op de autoruit of op het dashboard. Boven de zuignap zit een draaiknop. Als je deze knop met de klok mee draait, zuigt hij vacuüm. Hierdoor zit de houder stevig vast. Zorg ervoor dat de zuignap zo schoon mogelijk is voordat je hem bevestigt in je auto. Als je de zuignap op je dashboard bevestigt. Zorg er dan voor dat je dit op een zo egaal en recht mogelijk gedeelte van het dashboard doet.

De TomTom Start 20 M West-Europa, TomTom GO 50 Europe, TomTom Via 62 Europa, TomTom GO 6200 World, TomTom GO 520 World en TomTom GO 620 World hebben een houder met een magneet.

De houder bevestigen met behulp van een kliksysteem

TomTom navigatiesysteem in houder

Het andere gedeelte van de meer recente TomTom navigatiesystemen is voorzien van een houder met een kliksysteem.

Stap 1

Pak je TomTom en houder erbij. De houder en zuignap zijn aan elkaar bevestigd.

Stap 2

De houder bevestig je op de achterkant van je TomTom. Deze houder strekt zich uit over de gehele achterkant van de TomTom's die gebruik maken van deze techniek. De houder plaats je verticaal op je TomTom. Aan de onderkant van de houder zit het gedeelte dat je vastklikt in het navigatiesysteem. Plaats eerst de bovenkant van de houder op de TomTom en daarna de achterkant en klik de houder vast op je navigatiesysteem.

Stap 3

Bevestig de zuignap van de houder op de autoruit of op het dashboard. Boven de zuignap zit een draaiknop. Draai deze knop met de klok mee zodat de zuignap zich vacuüm zuigt. Dit zorgt ervoor dat de houder steviger vastzit. Zorg ervoor dat de zuinap schoon is voordat je hem bevestigt in de auto.

De TomTom Start 52 Europa, TomTom Start 42 Europa, TomTom Via 52 Europa, TomTom Start 52 West-Europa en TomTom Start 42 West-Europa hebben een houder met een kliksysteem.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback
Eveline
Artikel van:
Eveline Navigatie specialist.


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen