The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door George

Hoe activeer ik mijn Tractive GPS Pet Locator?

De Tractive GPS Pet Locator is een middel waarmee jij altijd op de hoogte bent van de locatie van je trouwe viervoeter. Dat je hond of kat ontsnapt, is al vervelend genoeg. Het ergste is als je niet weet waar je dier zich bevindt. Hierbij helpt de Tractive GPS Pet Locator door de locatie van je dier door te sturen naar je smartphone of computer. In dit artikel leggen wij uit hoe je deze GPS tracker activeert.

In het kort

  1. Verbind je Tractive GPS Pet Locator met de oplader en laadt het apparaat op.
  2. Zodra het apparaat is opgeladen bezoek je de volgende website https://my.tractive.com/#/. Log hier in of maak een nieuw account aan.
  3. Klik op `Activate a tracker'.
  4. Zet de Tractive GPS Pet Locator aan door drie seconden op de aan/uit-knop te drukken.
  5. Vul het achtcijferige ID-nummer van je Tractive GPS Pet Locator in. Dit kun je vinden op de achterkant van het apparaat.
  6. Je ontvangt een e-mail met daarin een link ter bevestiging. Klik op de link om de koppeling van je Tractive GPS Pet Locator aan je account te bevestigen.
  7. Er wordt nu verbinding gezocht met je GPS tracker. Zodra er een verbinding is, stel je het land in waar je woont.
  8. Maak een keuze tussen het basic of het premium abonnement.

Het activeren van je Tractive GPS Pet Locator

Stap 1

Laad je Tractive GPS Pet Locator op. Tijdens het opladen knippert er een rood lichtje. Zodra dit LED lampje uit is, is je tracker volledig opgeladen.

Stap 2

Ga naar https://my.tractive.com/#/. Via deze website maak je een account aan, zodat je gebruik kunt maken van de GPS tracker. - Klik op `Sign in' als je al een account hebt. - Klik op `Sign in with Facebook' als je wilt inloggen met je Facebook account. - Klik op `Create new account' als je geen account hebt.

Stap 3

Als je bent ingelogd, kun je jouw apparaat activeren. Dit doe je door op `Activate a tracker te klikken'. Je vindt deze optie links bovenin het scherm. Zet je Tractive GPS Pet Locator aan. Druk hiervoor 3 seconden op de aan/uit-knop. Er brandt dan een moment een groen lichtje.

Stap 4

Vul nu het achtcijferige ID-nummer van je Tractive GPS Pet Locator in. Dit unieke ID-nummer vind je aan de achterzijde van het apparaat. Klik nu op `Next'.

Stap 5

Er verschijnt een nieuw scherm. Hier klik je op `Change your e-mail adress' of `Verify your e-mail adress'. Zodra je klikt op `Verify your email adress' wordt er een e-mail ter bevestiging verstuurd. Open deze link om de koppeling van je Tractive GPS Pet Locator aan je account te bevestigen. Het kan soms even duren voordat je de e-mail ontvangt. Controleer ook even de map met spam als er geen e-mail in je inbox verschijnt.

Stap 6

Er wordt nu verbinding gemaakt met je GPS tracker. Zodra er verbinding is gemaakt, verschijnt de mogelijkheid om het land te selecteren waar je woont. Vervolgens klik je op `Next'.

Stap 7

Voor het gebruik van dit apparaat heb je een abonnement nodig. Hiervoor kun je kiezen tussen het basic en premium abonnement. De verschillen tussen deze 2 varianten zijn ondermeer dat het premium abonnement werkt in de meer dan 80 landen waar dit systeem actief is. Het basic abonnement werkt alleen in het land dat je hebt geselecteerd. Het premium abonnement zorgt ervoor dat je altijd verbinding hebt met het beste GSM-netwerk in je omgeving. Verder kun je kiezen voor een abonnement dat maandelijks loopt of een abonnement op jaarbasis. Houd er verder rekening dat je een PayPal account of creditcard nodig hebt voor de betaling.

Artikel van:
George GPSspecialist.

© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 8.977 beoordelingen