The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Janneke

In 3 stappen je trampoline winterklaar maken

Winter komt eraan. Een mooi moment om je trampoline winterklaar te maken. Hoe doe je dat eigenlijk? In dit artikel vertellen we je dat in 3 stappen. Jouw kinderen (en jijzelf) genieten daardoor in de lente en zomer of het hele jaar door volop van een schone en droge trampoline zonder overwinterende blaadjes of takjes.

De trampolines in ons assortiment zijn bijna allemaal winterproof. De meeste framebuizen en veren zijn namelijk gegalvaniseerd en gepoedercoat (en daardoor roestbestendig) en kunnen zeker tegen een stevige regen- of sneeuwbui. Om de kwaliteit van je trampoline ook tijdens de winter te waarborgen, raden we je aan om de volgende stappen te volgen.

Stap 1: maak je trampoline schoon

Trampoline schoonmaken

Of je de trampoline voor de winter nou afbreekt of niet, een schoonmaakbeurt komt altijd van pas. Steek je handen dus uit de mouwen en waan jezelf voor even Assepoester. Het enige dat je nodig hebt, is een poetsdoek en koud water. We raden het gebruik van schoonmaakmiddelen af, omdat deze de onderdelen van de trampoline kunnen schaden. Als je deze schoonmaakhandelingen vaak herhaalt, gaat je trampoline langer mee.

Stap 2: trampoline op poten demonteren & opbergen

Trampoline demonteren

Weet je nu al zeker dat je kinderen niet trampoline springen in de kou? Dan is het een goed plan om je trampoline af te breken. Sommige trampolines zijn namelijk niet bestand tegen hevige weersomstandigheden. Je doet er verstandig aan om vooral trampolines te demonteren waarvan het frame en de veren niet gegalvaniseerd en gepoedercoat zijn. Deze trampolines zijn namelijk gevoelig voor roestvorming.

Tips voor het demonteren van je trampoline

  1. Gebruik handschoenen en een rubberen hamer om de onderdelen te demonteren.

  2. Geef alle onderdelen een cijfer of letter zodat je deze later weer gemakkelijk in elkaar zet.

  3. Verwijder de beschermrand en vouw deze netjes op.

  4. Verwijder 1 voor 1 de veren en houdt daarbij de springmat goed vast.

  5. Verwijder de springmat, maak deze mat schoon en vouw hem vervolgens netjes op.

  6. Demonteer het frame en laat daarbij de T-stukken aan elkaar zitten.

  7. Houd het frame 10 centimeter boven de grond voordat je deze met de rubberen hamer losmaakt.

  8. Maak alle onderdelen schoon en droog ze eventueel af voordat je ze opbergt in een droge, warme ruimte.

Stap 3: afdekken

Trampoline afdekken

Heb je geen zin om je (inground)trampoline te demonteren? Dan is er de afdekhoes. Deze reddende engel maakt jouw trampoline in 1 klap winterklaar. De hoes houdt namelijk regen en vuiligheid tegen. Sommige hoezen in ons assortiment zijn voorzien van waterafvoergaten waardoor het regenwater wegloopt. Je trampoline blijft daardoor dus droog. Het grote voordeel is daarnaast dat het jou een hoop gesjouw bespaart. Bovendien verwijder je deze afdekhoes in een handomdraai zodat je kind ook tijdens minder koude winterdagen springt. Een win-winsituatie dus.

Conclusie

Zoals je leest, zijn er meerdere stappen om je trampoline winterklaar te maken. Stap 1 kun je altijd blijven herhalen. Het kan nooit kwaad om je trampoline regelmatig stof- en vuilvrij te maken. Als je zeker weet dat je de trampoline in de winter niet gebruikt, dan is stap 2 de beste optie voor jou. Dit komt de duurzaamheid en kwaliteit van je trampoline ten goede. Mocht je geen zin hebben om je trampoline te demonteren, dan raden we het gebruik van een afdekhoes aan. Deze hoes haal je eenvoudig van de trampoline af waardoor je kind ook in de winter van zijn springtoestel geniet.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 6.834 beoordelingen