The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Julie

Advies over trampoline randen

Na 2 tot 3 jaar is een trampoline rand aan vervanging toe. Een trampoline rand overlapt en beschermt de ijzeren veren en het frame. Hoe bepaal je welke beschermrand geschikt is? Vooral de breedte, dikte, het materiaal en de manier van bevestigen zijn belangrijke punten om op te letten voor je er één koopt. Op deze adviespagina helpen we je bij je zoektocht naar de beste trampoline rand voor jou.

1. Welke trampoline rand past het best op mijn trampoline?

Afhankelijk van de vorm en de afmeting van je trampoline, bepaal je welke rand voor jouw trampoline geschikt is. Om de diameter van je ronde trampoline op te meten, trek je met je meetlint een lijn van de ene buitenste rand naar de andere.

Vanzelfsprekend past een trampoline rand met dezelfde afmeting op je trampoline. Het kan voorkomen dat een trampoline rand een lange rok bevat die om het buizenframe valt. Deze rok zorgt ervoor dat er minder wind onder de trampoline komt en dat de trampoline mooi is afgewerkt. Bovendien is het voor de duurzaamheid en veiligheid belangrijk om te letten op de dikte en de breedte van de trampoline rand. Hoe dikker en breder de beschermrand, hoe langer deze meegaat.

Dikte en breedte beschermrand

Dikte beschermrand

Dikte beschermrand

De dikte van de vulling (het foam) binnen in de trampolinerand is erg belangrijk voor de veiligheid en duurzaamheid van de trampoline. Hoe dikker de vulling, hoe beter en duurzamer de rand is. De minimale dikte van de vulling in een trampolinerand moet 20 millimeter zijn.

Breedte beschermrand

Breedte beschermrand

De breedte van een trampolinerand varieert van 24 tot 40 centimeter. Om te bepalen hoe breed de trampoline rand moet zijn, is het belangrijk dat je erop let dat de rand voor de veiligheid zowel de veren als het buizenframe bedekt.

2. Hoe bepaal ik de kwaliteit en duurzaamheid van de trampoline rand?

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je trampoline rand. Dan is het belangrijk dat de trampoline rand goed bestand is tegen uv-straling en diverse weersinvloeden. Bovendien moet de trampoline rand kwalitatief goed en veilig zijn. Om de kwaliteit en duurzaamheid van een trampoline rand te bepalen, moet je op een aantal zaken letten:

  • De vulling van de trampoline rand
  • Het materiaal van de hoes
  • Bescherming tijdens warme en koude dagen
  • Garantie van de trampoline rand

De vulling van de rand

Het materiaal van de trampoline rand bepaalt de stevigheid en duurzaamheid ervan. De meeste trampoline randen zijn gemaakt van 3 soorten schuim:

  • Foam: stevige schuimsoort die grote klappen kan opvangen.
  • EPE: ademend materiaal dat water absorbeert.
  • Closed cell foam: schuimsoort die stevigheid behoudt en water absorbeert.

Materiaal hoes

Materiaal hoes

Het materiaal van de hoes van de trampoline rand is zeer belangrijk voor de duurzaamheid. De hoes van de trampoline rand is meestal gemaakt van stevig pvc. Dat is waterafstotend en weerbestendig. Om zeker te weten dat de hoes veilig is en lang meegaat, moet dit materiaal ten minste 0,3 millimeter dik zijn. Hoe dikker het materiaal, hoe duurzamer de trampoline rand is. Zorg ervoor dat het randkussen de veren volledig overlapt. Zo blijft de rand stevig om de trampoline zitten.

Bescherming materiaal tegen weersinvloeden

Belangrijk is ook om rekening te houden met uv-straling en weersinvloeden als regen en hagel. Wanneer je een trampoline namelijk lang blootstelt aan zonnestralen of regen, verhardt het materiaal. Op momenten dat je de trampoline niet gebruikt, is het dus verstandig om de rand te beschermen met een afdekhoes.

Garantie

Er wordt standaard 2 jaar garantie gegeven op de trampoline randen in ons assortiment. Sommige leveranciers bieden meer dan 2 jaar garantie op trampolineranden. Je vindt deze informatie op de productpagina van de betreffende trampoline rand.

3. Hoe bevestig ik de trampoline rand?

Trampolinerand bevestigen

Bevestigingshaken

Aan de buitenkant van de trampoline rand zitten 2 gaten waar je de touwen aan de onderkant van de rand doorheen haalt. Zet deze touwen vervolgens met de buitenste haak vast aan de onderkant.

Bevestigingslussen

Bevestigingslussen

Met de bevestigingslussen maak je de beschermrand gemakkelijk vast aan het frame. Het is enkel een kwestie van de bevestigingsklip door het touw halen en deze vervolgens aan elkaar vastknopen.

4. Kan ik een trampoline rand kopen van een ander merk?

Ja, dat kan. Universele trampoline randen zijn bestemd voor alle merken trampolines. Let hierbij wel goed op de afmetingen van je trampoline. Let ook goed op de breedte van de beschermrand. Deze moet de veren overlappen. Hoe breder de trampoline rand, hoe minder springoppervlak er overblijft. Houd ook daar rekening mee wanneer je een rand aanschaft.© 1999 - 2021 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen