The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Nicole

Hoeveel liter moet mijn backpack zijn?

Backpacken in Thailand of een korte wandelvakantie door de Franse Alpen? Overnacht je in hostels of ga je kamperen? Hoe groot je backpack moet zijn, is afhankelijk van de reis die je maakt. Waar je ook heen gaat, je wilt zo comfortabel mogelijk van plek naar plek reizen. In dit artikel vertel ik welke grootte geschikt is voor welke reis.

Wat ga je doen?

Backpacken en rondreizen

Backpacken en rondreizen

Ga je backpacken en rondreizen? Dan raden wij een backpack van 55 tot 65 liter aan. Want we weten allemaal: hoe groter de backpack, hoe meer spullen je meeneemt. Spullen die je je hele reis misschien niet eens aanraakt. Omdat je waarschijnlijk van hostel naar hostel reist, heb je ook niet meer nodig. Daarnaast heb je vast de mogelijkheid om je kleding te wassen, waardoor je veel langer met dezelfde shirtjes en broeken doet.

Vergeet ook geen rekening te houden met je eigen lengte wanneer je een backpack aanschaft. Ben je kleiner dan 1.60 meter, dan is een compacte backpack van maximaal 50 liter geschikt. Daarnaast raden wij aan om niet meer dan 20% van je lichaamsgewicht in kilo’s mee te nemen op je rug. Dit voorkomt bijvoorbeeld rugklachten.

Trekking backpack voor hiken

Hiken

Hiking zonder tent. Ga je hiken en overnacht je in huisjes of hutjes? Dan raden wij een backpack van 35 tot 55 liter aan. Deze backpacks bieden voldoende ruimte voor je kleding, toiletartikelen en andere reisartikelen. Omdat je de backpack ook draagt tijdens het wandelen, neem je zo min mogelijk mee. Het is ook fijn als je backpack zelf licht van gewicht is. En vergeet de bevestigingslussen niet voor een wandelstok.

Hiking met tent. Als je gaat hiken en kamperen met tent, heb je meer spullen nodig. Denk aan een tent, slaapzak, kookgerei en natuurlijk kleding en toiletartikelen. Daarom raden wij een backpack van minimaal 65 liter aan. Ben je groter dan 1.90m, kan je een grote backpack van meer dan 70 liter meenemen. Houd er wel rekening mee dat een gevulde, grote backpack snel zwaar is.

Conclusie

Hoeveel liter je backpack moet zijn, is afhankelijk van de reis die je maakt. Waar je ook heen gaat, het belangrijkste is dat je comfortabel reist. Daarom raden wij aan om een kleine backpack aan te schaffen als je gaat hiken zonder kamperen. Neem je wel een tent en andere kampeerspullen mee, ga dan voor een grote backpack. Slaap je in hostels? Dan heb je niet meer nodig dan een middelgrote backpack.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen