The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Robyn

Vergelijk Apple Watch Series 7 met Apple Watch Series 6

Apple Watch Series 7 is de opvolger van Apple Watch Series 6. Deze nieuwe smartwatch heeft een groter en helderder scherm en een digitaal toetsenbord. Daarmee typ je gemakkelijk berichten naar al je contacten. We leggen dit nieuwe model naast de Series 6 en vertellen je over alle overeenkomsten en verschillen.

Vergelijking Apple Watch Series 7 met Apple Watch Series 6

  • Groter, helderder scherm
  • Keuze uit 5 kleuren
  • Digitaal toetsenbord
  • Saturatiemeter, ECG hartslagmeter, valdetectie
  • Werkt niet met Android smartphones
Vanaf 429,-
  • Kleiner scherm dan Series 7
  • Keuze uit 5 kleuren
  • Geen digitaal toetsenbord
  • Saturatiemeter, ECG hartslagmeter, valdetectie
  • Werkt niet met Android smartphones
Vanaf 402,-

Ontwerp en scherm

Apple Watch Series 7 kleuren

Apple Watch Series 7: groter en helderder scherm

Het scherm van de zevende generatie Apple Watch is een fractie groter dan dat van zijn voorganger. De zwarte rand om het scherm is namelijk 20 procent smaller dan dat van Apple Watch Series 6. Dat betekent dat je meer ruimte hebt om je berichten van het scherm af te lezen. Als je binnen bent en de Watch in rustmodus is, is het scherm 70 procent helderder dan dat van de Series 6.

Apple Watch Series 6 kleuren

Apple Watch Series 6: ronde randen, kleiner scherm

Het ontwerp van Apple Watch 6 is vrijwel hetzelfde als dat van eerdere modellen. Het scherm loopt iets boller dan dat van Series 7. De zwarte rand die om het scherm zit, is groter dan de rand om het scherm van Apple Watch 7. Je hebt daardoor iets minder ruimte om je gezondheidsgegevens of appjes te lezen.

Formaten

Apple Watch Series 7 formaten

Apple Watch Series 7: 41 en 45 millimeter

Sinds Apple Watch Series 4 is het formaat van Apple's smartwatch hetzelfde gebleven, tot Apple Watch Series 7. Apple Watch Series 7 is beschikbaar met een hoogte van 41 en 45 millimeter. Dat betekent dat Apple Watch Series 7 in beide formaten 1 millimeter groter is dan Apple Watch Series 6. De horlogebandjes voor Apple Watch Series 6, SE, 5, 4 en 3 passen gelukkig nog wel op deze nieuwe formaten.

Apple Watch Series 6 formaten

Apple Watch Series 6: 40 en 44 millimeter

Apple Watch Series 6 is net als Apple Watch SE, Series 5 en Series 4 beschikbaar in 40 en 44 millimeter. De horlogebandjes van Apple Watch Series 3, geschikt voor 38 en 42 millimeter, passen ook op Apple Watch 40 en 44 millimeter. Je gebruikt dus gerust je oudere Apple Watch bandjes nog op Apple Watch Series 6.

Gezondheidsfuncties

Apple Watch Series 7 gezondheidsfuncties

Apple Watch Series 7: aangepast fietsprofiel, saturatiemeter, ECG, valdetectie

Apple Watch Series 7 heeft een aangepast fietsprofiel dat nu automatisch herkent wanneer je begint te fietsen. Fiets je op een e-bike? Dan berekent Apple Watch Series 7 je calorieverbranding realistischer dan voorheen. Verder heeft Series 7 net als Series 6 een saturatiemeter die het zuurstofniveau in je bloed meet. Met de ECG hartslagmeter maak je hartfilmpjes direct vanaf je pols. Zo krijg je inzicht in je hartritme. Series 7 heeft ook valdetectie, net als zijn voorganger.

Apple Watch Series 7 saturatiemeter

Apple Watch Series 6: saturatiemeter, ECG, valdetectie

Apple Watch Series 6 heeft net als Series 7 een saturatiemeter en een ECG hartslagmeter. De saturatiemeter geeft informatie over de zuurstofwaarden van je bloed. De ECG hartslagmeter geeft je inzicht in je hartritme. Valdetectie zorgt ervoor dat je altijd veilig bent. Wanneer je valt en een poos niet reageert, stuurt Apple Watch een bericht naar je noodcontacten en de hulpdiensten.

Accessoires

Apple Watch Series 7 bandjes

Apple Watch Series 7: usb C oplaadkabel, dezelfde horlogebandjes

Bij de zevende Apple Watch wordt een usb C oplaadkabel meegeleverd. Dat betekent dat de usb A adapter van je oudere iPhone of Apple Watch niet past bij de oplaadkabel van deze Series 7. De horlogebandjes die op Apple Watch 38 en 40 millimeter passen, passen ook op Apple Watch 41 millimeter. Dat geldt ook voor Apple Watch 45 millimeter: bandjes die voor Apple Watch 42 en 44 millimeter gemaakt zijn, passen ook op Apple Watch 45 millimeter.

Apple Watch Series 6 bandjes

Apple Watch Series 6: usb A oplaadkabel, dezelfde horlogebandjes

Bij Apple Watch Series 6 krijg je standaard een usb A oplaadkabel. Die gebruik je gemakkelijk met de usb A adapter van je smartphone of oudere Apple Watch. Apple Watch bandjes voor 38 en 42 millimeter passen ook op Apple Watch Series 6 40 en 44 millimeter.

Conclusie

Het nieuwe ontwerp maakt Apple Watch Series 7 een waardige opvolger van Apple Watch Series 6. Heb jij geen behoefte aan een nieuw design en groter scherm? En hoef jij ook geen aangepast fietsprofiel? Dan is Series 6 goed genoeg voor jou. Wil jij een groter en helderder scherm? Kies dan Apple Watch Series 7.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback
Robyn
Artikel van:
Robyn Apple specialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen