The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Nadie

Dyson steelstofzuigers vergelijken

Dyson domineert de markt op het gebied van steelstofzuigers en inmiddels zijn er verschillende lijnen en modellen. Deze lijnen lijken vrij logisch: er staat een V met daarnaast een cijfer. Hoe hoger het cijfer, hoe beter de steelstofzuiger. Maar wat zijn dan precies de verschillen tussen deze Dyson steelstofzuigers? In dit artikel vergelijk ik de Dyson V7, Dyson V8 en Dyson Cyclone V10 steelstofzuigers met elkaar.

Verschillen op een rijtje

V7 V8 V10
Accuduur op laagste stand 30 minuten 40 minuten 60 minuten
Accuduur op turbostand 7 minuten 7 minuten 10 minuten
Oplaadtijd accu 5 uur 4 uur 3,5 uur
Accucapaciteit 22,5 volt 22,8 volt 25,2 volt
Zuigkracht Gemiddeld Hoog Extra hoog: vergelijkbaar met stofzuiger

Gebruikssituatie

De grootste verschillen tussen de V7, V8 en V10 steelstofzuigers zitten dus vooral in de accu. Hoe beter de stofzuiger, hoe hoger de zuigkracht en hoe langer de accu meegaat. Daarnaast is de accu sneller opgeladen voor de volgende stofzuigbeurt. Maar welke steelstofzuiger voor jou de beste keuze is hangt vooral af van jouw gebruikssituatie.

Verschillen in gebruikssituatie

Dyson V7

De Dyson V7 steelstofzuigers bevatten een V7 motor. Hiermee stofzuig je in de laagste stand en zonder elektrische opzetstukken 30 minuten lang het huis. Deze stand is sterk genoeg voor harde vloeren, maar voor tapijten of vloerkleden heb je de turbostand nodig. Een appartement maak je prima schoon met deze steelstofzuiger, maar voor een groter huis is de accu niet sterk genoeg. Wil je een steelstofzuiger voor de kleine stofzuigklus, dan is de Dyson V7 een prima steelstofzuiger voor jou.

Dyson V8

De Dyson V8 steelstofzuigers bevatten een V8 motor. Hiermee stofzuig je in de laagste stand en zonder elektrische opzetstukken 40 minuten door. Voor tapijten of vloerkleden schakel je eenvoudig de turbostand in. De zuigkracht is hoog, en dus laat je de stofzuiger mét snoer regelmatig in de kast staan. Wil je een krachtige steelstofzuiger die ervoor zorgt dat je de reguliere stofzuiger veel minder vaak nodig hebt? Dan is de Dyson V8 een goede keuze voor jou.

Dyson Cyclone V10

Met de Dyson Cyclone V10 steelstofzuigers evenaart Dyson de zuigkracht van een 'gewone' stofzuiger. De krachtige V10 motor zorgt daarnaast voor 60 minuten stofzuigen in de laagste stand en zonder elektrische opzetstukken. Hierdoor gebruik je de steelstofzuiger niet alleen voor de kleine stofzuigklussen, maar je stofzuigt er het hele huis mee. Wil jij een steelstofzuiger die jouw reguliere stofzuiger vervangt? Dan is de Dyson Cyclone V10 iets voor jou.

Dyson Cyclone V10 Absolute

  • Geschikt voor harde vloeren, houten vloeren en laagpolig tapijt
  • 60 minuten stofzuigen
  • 87 decibel geluid
549,-
op voorraad

Op dit moment is de Dyson Cyclone V10 Absolute de meest uitgebreide steelstofzuiger van Dyson. Met opzetstukken voor elke ondergrond en verschillende accessoires voor de kleine stofzuigklussen houd jij het huis eenvoudig schoon.

  • Coolblue’s Keuze voor een vervanger van je stofzuiger.
  • Met de verschillende accessoires heb je voor elke stofzuigklus het juiste opzetstuk in huis.
  • De krachtige V10 motor zorgt voor 60 minuten stofzuigen in de laagste stand.
  • Door de hoge zuigkracht maakt deze steelstofzuiger met een geluid van 87 decibel flink wat lawaai.
  • De turbostand vraagt veel van de accu, als je deze inschakelt gaat de accu maar 10 minuten mee.

© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.563 beoordelingen