The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jesper

Alle geruchten over de OnePlus Nord

Waar OnePlus tot nu toe vooral smartphones in de topklasse maakte, komt het merk binnenkort met een middenklasse toestel: de OnePlus Nord. Op deze pagina houden we je regelmatig op de hoogte van de geruchten die over het nieuwe toestel verschijnen. Na de lancering bestel je de OnePlus Nord hier als eerste.

OnePlus Nord / Z / 8 Lite release (informatie op basis van geruchten)

Productnaam OnePlus Nord
Releasedatum Juli 2020
Aantal camera's 4 achter, 2 voor
Snelladen Ja, op 30 Watt vermogen
Prijs Maximaal € 500,-

Toestel heet OnePlus Nord en kost maximaal € 500,-

OnePlus heeft via Instagram zelf bekendgemaakt dat het nieuwe toestel de OnePlus Nord gaat heten. In een Instagram story op dezelfde pagina licht OnePlus ook een tipje van de sluier op over de prijs van het toestel. Een exacte prijs noemt de fabrikant niet, maar de OnePlus Nord gaat sowieso niet meer dan € 500,- kosten.

Bron: Instagram.com; oneplus.nord, 30 juni 2020

2 selfiecamera's

Uit gelekte renders blijkt dat OnePlus voor het eerst een dubbele selfiecamera op een smartphone plaatst. Linksboven in het scherm zou plaats zijn voor een 32 megapixel camera en een 8 megapixel camera. Die laatste camera zou een groothoeklens zijn. Met zo'n groothoeklens past bijvoorbeeld je hele vriendengroep op je selfie. Ook de 32 megapixel camera aan de voorkant is opvallend. In de duurdere OnePlus 8 serie zat bijvoorbeeld een minder scherpe 16 megapixel selfiecamera verwerkt.

Bron: AndroidCentral.com; Exclusive: OnePlus Nord has dual 32MP + 8MP front cameras, 26 juni 2020

Lancering in juli

OnePlus 8 Nord

OnePlus heeft een Instagram account aangemaakt om hints over het nieuwe toestel te posten. De eerste hint is een morsecode. Uiteraard hebben we hem ontcijferd: de code staat voor 'juli'. Een precieze datum weten we dus nog niet, maar we weten wel dat OnePlus het nieuwe toestel in juli gaat onthullen.

Bron: Instagram.com; onepluslitezthing, 23 juni 2020

Snellaadfunctie

Uit een uitgelekt rapport van TUV Rheinland blijkt dat je het nieuwe OnePlus toestel razendsnel oplaadt. Het Duitse bedrijf keurt en certificeert technische producten. Volgens het gelekte document kan de nieuwe smartphone opladen op 30 Watt. Dit is hetzelfde vermogen als bij toptoestellen als de OnePlus 8 en 8 Pro. Deze smartphones laad je binnen 30 minuten al voor de helft op.

*Bron: Androidworld.nl; ‘OnePlus Nord verschijnt bij keuringsinstanties met 30 watt-oplader’, 20 juni 2020 *

4 camera's

OnePlus 8 Nord

De doorgaans betrouwbare lekker MaxJmb plaatst een mysterieuze foto op zijn Twitter. Op de afbeelding zie je het woord Soooon, waarbij hij de 4 o's als cameralenzen weergeeft. De N aan het eind komt overeen met de N in het logo van OnePlus. Het lijkt er dus op dat de lekker weet dat de nieuwe OnePlus smartphone over 4 camera's beschikt. Het is nog niet bekend welke type lenzen dit zijn.

Bron: Twitter.com; MaxJmb, 15 juni 2020

Middenklasse processor

Uit gelekte specificaties blijkt dat het nieuwe OnePlus toestel over een processor uit de Snapdragon 765 serie beschikt. Deze middenklasse processor is niet krachtig genoeg voor zware 3D games, maar bij dagelijks gebruikt hapert je smartphone zelden. Het is nog niet duidelijk welke processor uit deze serie de nieuwste telg uit de OnePlus familie precies krijgt. We kunnen hierdoor nog niet met zekerheid zeggen of het toestel wel of niet geschikt is voor 5G.

Bron: AndroidAuthority.com; Report: Here’s when the OnePlus Z will be officially revealed, 8 juni 2020© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 12.612 beoordelingen