The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Jesper

Vergelijk de OnePlus 8T met de OnePlus Nord

Een aantal maanden na de middenklasse OnePlus Nord presenteerde OnePlus met de 8T een nieuwe, duurdere smartphone uit de topklasse. De OnePlus Nord heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding, dus de lat voor de OnePlus 8T ligt hoog. Met een nieuwe, snellere snellaadfunctie en veel meer rekenkracht maakt de OnePlus 8T die verwachtingen voor dezelfde prijs-kwaliteitverhouding waar. In dit artikel vertellen we meer overeenkomsten en verschillen tussen beide smartphones.

OnePlus 8T

128 GB opslagcapaciteit | 6,55 inch full hd scherm | Android 11
549,- 399,-
op voorraad
  • Je gebruikt dit krachtige toestel voor de zwaarste apps en 3D games.
  • Met OnePlus Warp Charge 65 laad je de grote 4.500 mAh batterij binnen 40 minuten volledig op.
  • Het beeldscherm ververst 120 keer per seconde, waardoor animaties er vloeiend uitzien.
  • Je bedient het grote 6,55 inch scherm moeilijk met één hand.

OnePlus Nord

256 GB opslagcapaciteit | 6,44 inch full hd scherm | Android 10
399,-
niet meer leverbaar
  • Met deze smartphone maak je scherpere foto's dan met andere toestellen uit deze prijsklasse.
  • Je bekijkt films en series in hoge kwaliteit op het scherpe full hd scherm.
  • Het toestel is niet geschikt voor zware apps en 3D games, zoals de OnePlus 8T.

Vergelijking OnePlus 8T en OnePlus Nord

OnePlus 8T OnePlus Nord
Scherm 6,55 inch full hd 6,44 inch full hd
Verversingssnelheid 120 keer per seconde 90 keer per seconde
Snelheidsklasse Uitstekend Zeer goed
Batterij 4.500 mAh (65W snelladen) 4.115 mAh (30W snelladen)
Camerakwaliteit Zeer goed Zeer goed
Android-versie Android 11 Android 10

Eerste indruk

Onze vlogger Jurgen heeft de OnePlus 8T alvast voor je bekeken. In deze video zie je wat hij van het toestel vindt.

Scherm en formaat

OnePlus 8T vs OnePlus Nord formaat

OnePlus 8T: groot scherm, hoge verversingssnelheid

De OnePlus 8T beschikt over een 6,55 inch full hd scherm. Het scherm is groot, dus je bedient de smartphone moeilijk met één hand. Bovendien past het toestel niet in elke broekzak. Dankzij de full hd resolutie zien je favoriete films en series er scherp uit. Doordat het scherm 120 keer per seconde ververst, zien animaties er vloeiend uit. Dit zie je als je bijvoorbeeld door je Instagram tijdlijn scrolt of als je een 3D game speelt.

OnePlus 8T vs OnePlus Nord scherm

OnePlus Nord: handzamer scherm, lagere verversingssnelheid

Met een 6,44 inch full hd scherm is de OnePlus Nord iets handzamer dan de 8T. Wel bedien je het toestel nog steeds lastig met één hand. Qua resolutie ontlopen de OnePlus Nord en 8T elkaar niets. Ook op de OnePlus Nord zie je veel details van je favoriete films en series. De verversingssnelheid is 90 keer per seconde. Het scherm ververst vaker dan de gemiddelde smartphone, maar wel minder vaak dan de OnePlus 8T. Animaties op de OnePlus Nord zien er dus minder vloeiend uit.

Prestaties

OnePlus 8T snelheid

OnePlus 8T: geschikt voor de zwaarste taken

De OnePlus 8T is uitgerust met de krachtige Snapdragon 865 processor en 8 GB werkgeheugen. Het toestel is hierdoor geschikt voor de zwaarste taken. Je gebruikt zware apps als Photoshop of grafische 3D games zonder dat de smartphone hapert. Bovendien schakel je razendsnel tussen verschillende apps. Het 128 GB opslaggeheugen biedt genoeg ruimte voor je apps en bestanden, maar is niet uitbreidbaar. De 8T verschijnt met Android 11. Je bent tot en met Android 13 in 2022 verzekerd van software updates.

Processor OnePlus Nord

OnePlus Nord: smartphone voor dagelijks gebruik

Met de minder krachtige Snapdragon 765G processor is de OnePlus Nord voornamelijk geschikt voor dagelijks gebruik. De Nord is verkrijgbaar met een opslaggeheugen van 128 GB en 8 GB werkgeheugen en met 256 GB opslaggeheugen met 12 GB werkgeheugen. Dit geheugen is niet uitbreidbaar. Je gebruikt social media en apps als Netflix zonder problemen. De 256 GB versie van de Nord is zelfs geschikt voor zware apps als beeldbewerkingsprogramma's en 3D games. Het toestel draait vanuit de doos op Android 10. Je ontvangt software updates tot en met tenminste Android 12 in 2021.

Batterij

OnePlus 8T snel opladen batterij

OnePlus 8T: 4.500 mAh, volledig opladen binnen 40 minuten

Het hangt van je gebruik af hoe lang de grote 4.500 mAh batterij van de OnePlus 8T meegaat. Stel je de verversingssnelheid van het scherm bijvoorbeeld in op 60 Hz, dan gaat het toestel gemakkelijk een dag mee. Op 120 Hz loopt de batterij sneller leeg. Dat is niet erg, want met het nieuwe snellaadprotocol Warp Charge 65 laad je de OnePlus 8T razendsnel op. De meegeleverde lader laadt het toestel binnen 15 minuten voor 58% op. Een volledige lading duurt 38 minuten. Dat is veel sneller dan een gemiddelde smartphone uit 2020.

Batterij OnePlus Nord

OnePlus Nord: 4.115 mAh, minder snel opladen

De 4.115 mAh batterij van de OnePlus Nord is van gemiddelde grootte. Ook bij deze batterij hangt het van je gebruik en instellingen af hoe lang de smartphone zonder stroom kan. Wanneer je een hogere verversingssnelheid instelt, gaat de batterij sneller leeg. Bij gemiddeld gebruik moet je de OnePlus Nord weer opladen wanneer je thuiskomt van werk of school. Met Warp Charge 30T gaat opladen niet zo snel als bij de OnePlus 8T, maar wel sneller dan bij veel andere smartphones. Binnen 15 minuten laad je het toestel voor 39% op. Opladen tot 100% duurt iets langer dan een uur.

Camera

Camera OnePlus 8T of OnePlus Nord

OnePlus 8T: scherpe foto's, maar geen telelens

Op het gebied van camera's komt het toptoestel van OnePlus niet in de buurt van andere vlaggenschepen als de Samsung Galaxy S20 Ultra of de iPhone 11 Max. Dit komt onder meer door het ontbreken van een telelens om ver mee in te zoomen. Toch maak je met de OnePlus 8T mooie foto's. Met de 48 megapixel standaard camera maak je scherpe foto's, terwijl je met de 16 megapixel groothoeklens grote gebouwen in het geheel fotografeert. Verder heeft het toestel een macrolens voor foto's die je van heel dichtbij schiet en een monochroom lens voor zwart-wit foto's.

Camera OnePlus Nord of OnePlus 8T

OnePlus Nord: bijna dezelfde kwaliteit, geen monochroom lens

Qua kwaliteit verschillen de camera's van de OnePlus Nord en 8T weinig van elkaar. Met de 48 megapixel standaard camera maak je dezelfde kwaliteit foto's. De 8 megapixel groothoeklens presteert wel net iets minder. Net als de OnePlus 8T beschikt de OnePlus Nord over een macrolens, maar ook over een dieptesensor. Deze sensor meet diepte, waardoor je een scherptediepte-effect in je foto's creëert. Dit is bijvoorbeeld mooi bij een portretfoto. In tegenstelling tot de OnePlus 8T heeft de OnePlus Nord geen monochroom lens.

Besturingssysteem: Android Oxygen OS

Besturingssysteem OnePlus

De OnePlus 8T en OnePlus Nord draaien allebei op Android. Wil je overstappen vanaf een iPhone? Bedenk dan dat het besturingssysteem compleet anders werkt. Dit merk je in de vormgeving, maar ook in het aantal beschikbare apps en in de minder goede samenwerking met andere Apple producten. OnePlus giet met Oxygen OS een eigen sausje over Android heen. Icoontjes, kleuren en menustructuren zien er daardoor anders uit dan op andere Android smartphones. De OnePlus laag over Android is toegankelijk, maar bedenk dat je misschien een paar dagen moet wennen.

Conclusie

Hoewel de OnePlus Nord opvallend veel waar voor je geld biedt, laat de OnePlus 8T op verschillende gebieden zien meer een toptoestel te zijn. Dankzij een sterke processor is de 8T in tegenstelling tot de Nord namelijk geschikt voor de zwaarste taken. Dit razendsnelle toestel zal nooit haperen en komt met Android 11 uit de doos. Verder is de batterij groter, maar vooral de hoge laadsnelheid is indrukwekkend. Qua scherm en camera ontlopen beide smartphones elkaar weinig, maar op de 8T zien je beelden er vloeiender uit en zijn je foto's scherper.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen