The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jesper

Vergelijk de OPPO Find X2 Pro met de Find X2

Met de Find X2 serie gaat OPPO de strijd met toptoestellen van andere merken aan. Naast de OPPO Find X2 brengt het Chinese merk ook een Find X2 Pro uit. De toestellen kennen wat kleine verschillen op het gebied van camera, bouwkwaliteit en opslaggeheugen. In dit artikel vertellen we je meer over de overeenkomsten en verschillen tussen deze smartphones.

OPPO Find X2 Pro

512 GB opslagcapaciteit | 6,7 inch quad hd scherm | Android 10
999,- 949,-
niet meer leverbaar
  • Je maakt haarscherpe foto's met de 3 verschillende ingebouwde camera's.
  • Met 65W snelladen laad je jouw telefoon razendsnel op.
  • Je hebt genoeg ruimte voor al je apps, foto's en video's dankzij het grote 512 GB geheugen.
  • Deze smartphone kan niet draadloos opladen.
  • Het grote 6,7 inch scherm is qua formaat extra geschikt voor het kijken van films, maar past niet in elke broekzak.

OPPO Find X2

256 GB opslagcapaciteit | 6,7 inch quad hd scherm | Android 10
903,-
niet meer leverbaar
  • Je maakt haarscherpe foto's met de 3 verschillende ingebouwde camera's.
  • Met 65W snelladen laad je jouw telefoon razendsnel op.
  • Het scherm ververst 120 keer per seconde, waardoor scrollen en gamen er vloeiend uitzien.
  • Dit toestel is niet waterdicht, zoals bijvoorbeeld de OPPO Find X2 Pro.
  • Met 3x optische zoom kun je minder ver inzoomen dan met de Pro-versie.

Vergelijking OPPO Find X2 Pro en OPPO Find X2

OPPO Find X2 Pro OPPO Find X2
Optische zoom 5 keer zonder kwaliteitsverlies 3 keer zonder kwaliteitsverlies
Waterdichtheid Volledig waterdicht Spatwaterdicht
Opslaggeheugen 512 GB 256 GB
Materiaal Keramisch of vegan leather Keramisch of glas
Kleuren Zwart of oranje Zwart of blauw

Camera

Camera OPPO X2 Pro

Find X2 Pro: grote beeldsensor, 5x optische zoom

De OPPO Find X2 Pro heeft een 48 megapixel standaard camera. De grote beeldsensor van deze camera vangt veel licht op, waardoor je foto's erg scherp zijn. Met de 48 megapixel groothoeklens zet je ook grote groepen of gebouwen volledig op de foto. De 13 megapixel telelens beschikt over 5 keer optische zoom. Dit betekent dat je tot 5 keer inzoomt zonder dat je foto minder scherp wordt. Verder filmt het toestel in 4K, waardoor je video's haarscherp zijn. Dankzij de optische beeldstabilisatie zie je zelden schommelingen in je opnames.

OPPO Find X2 camera

Find X2: kleinere beeldsensor, 3x optische zoom

De 12 megapixel standaard camera van de OPPO Find X2 heeft minder megapixels, maar belangrijker is de kleinere beeldsensor. De foto's van de Find X2 zijn scherp, maar niet zo scherp als die van de Pro variant. Dit verschil komt vooral naar voren in foto's bij weinig licht. Verder zoom je met dit toestel niet 5, maar slechts 3 keer in zonder kwaliteitsverlies. De overige cameralenzen en -functies zijn vergelijkbaar met die van de Find X2 Pro.

Scherm en ontwerp

Formaat oppo find x2 pro

Find X2 Pro: 6,7 inch quad hd scherm, volledig waterdicht

De Find X2 Pro heeft een groot 6,7 inch quad hd scherm. Vanwege dit grote scherm bedien je het toestel moeilijk met één hand. Het voordeel van dit formaat scherm is dat je alle ruimte hebt voor je films, series en games. Het scherm ververst 120 keer per seconde, waardoor het scrollen door je tijdlijn soepel aanvoelt. De smartphone heeft een IP68 certificering en is dus volledig stof- en waterdicht. De Find X2 Pro is verkrijgbaar in een keramische, zwarte uitgave en een oranje vegan leather variant.

Formaat Oppo find x2 kopen

Find X2: hetzelfde scherm, niet waterdicht

De OPPO Find X2 beschikt over exact hetzelfde scherm als de Pro variant. Houd er dus ook bij deze smartphone rekening mee dat je het lastig met één hand bedient. In tegenstelling tot de Find X2 Pro is dit toestel niet volledig waterdicht. De Find X2 heeft een IP54 certificering. Dit betekent dat de telefoon spatwaterdicht is. Wanneer je 5 minuten in de regen belt, blijft het toestel heel. De Find X2 is verkrijgbaar in een keramische, zwarte variant, maar je hebt ook de keuze uit een blauw toestel met een glazen achterkant.

Batterij

Oppo find x2 pro opladen

Find X2 Pro: 4.260 mAh batterij, razendsnel opladen

De OPPO Find X2 Pro heeft een 4.260 mAh batterij. Bij normaal gebruik gaat deze batterij gemakkelijk een dag mee zonder tussentijds opladen. Uniek aan dit toestel is de snelheid waarmee je de batterij oplaadt. De batterij bestaat uit 2 delen. Hierdoor kan het toestel het hoge vermogen dat de meegeleverde Super VOOC 2.0 lader levert aan. Dit alles zorgt ervoor dat je deze smartphone binnen 40 minuten volledig oplaadt. Het toestel is niet draadloos oplaadbaar.

batterij oppo find x2

Find X2: 4.200 mAh batterij, zelfde oplaadtijd

De 4.200 mAh batterij van de Find X2 is iets kleiner, maar het verschil in batterijduur is verwaarloosbaar. Net als de batterij van de X2 Pro bestaat deze accu uit 2 delen. Met de meegeleverde snellader laad je het toestel daarom net zo vlug op. Moet je over een kwartier de deur uit, maar is je telefoon leeg? Koppel je smartphone even aan de lader en je kunt weer een halve dag vooruit. Ook de Find X2 is niet draadloos oplaadbaar.

Prestaties

Snelheid find x2 pro

Find X2 Pro: krachtig toestel, 512 GB opslagcapaciteit

Met 512 GB opslaggeheugen heb je altijd genoeg ruimte voor je apps, foto's en andere bestanden. Dit geheugen is niet uitbreidbaar met een geheugenkaart. De Find X2 Pro beschikt over een krachtige Snapdragon 865 processor. Hierdoor gebruik je de zwaarste apps en games zonder haperingen. Multitasken gaat ook soepel dankzij het enorme 12 GB werkgeheugen.

prestaties oppo find x2

Find X2: net zo krachtig, 256 GB opslagcapaciteit

Het 256 GB opslaggeheugen is de helft kleiner, maar nog steeds relatief groot. Je bewaart bijvoorbeeld gemakkelijk 100.000 foto's of 30.000 liedjes. Bedenk goed of deze opslagcapaciteit genoeg is, want het is niet uitbreidbaar met een geheugenkaart. De smartphone is net zo krachtig als zijn grote broer. Verder is de X2 net als de X2 Pro geschikt voor het 5G netwerk dat de komende jaren wordt uitgerold.

Conclusie

De verschillen tussen deze toestellen zijn met name van belang wanneer je de camera veel gebruikt. Met de Find X2 Pro zoom je verder in zonder kwaliteitsverlies en bovendien zijn je foto's met dit toestel gedetailleerder. Daarnaast biedt de Pro variant 2 keer zoveel opslagcapaciteit om je foto's, video's en andere bestanden te bewaren. Een ander belangrijk verschil zit in de bouwkwaliteit. De X2 Pro is volledig stof- en waterdicht, terwijl de Find X2 slechts bestand is tegen opspattend water.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen