The website is in Dutch. Would you rather see it in English?Geschreven door Kevin

Philips Series 6000 vs Philips Series 7000

Om de gevoelige huid glad te scheren heeft Philips de series 6000 en de series 7000 uitgebracht. Beide scheerapparaten zijn ontwikkeld om de huid te ontlasten tijdens het scheren. Maar wat is eigenlijk het grootste verschil tussen deze modellen? In dit artikel leggen we het aan je uit.

In het kort

Philips Series 6000 Philips Series 7000
Huidcomfort Vermindert huidirritaties Glijdt soepel over de huid
Aanpasbare scheerintensiteit Handmatig Automatisch
Werkt met een app Nee Ja

Huidcomfort en scheermessen

Philips scheerkop 6000

Vermindert huidirritaties

De scheerapparaten uit de Series 6000 hebben Multi Precision mesjes om jouw baardharen af te scheren. Om scheerirritaties tegen te gaan, bevat de scheerkop 27 mesjes. Deze mesjes zijn zo geplaatst dat je alle haartjes met zo min mogelijk scheerbewegingen afscheert. Rondom de scheermesjes is een anti-wrijvingscoating aangebracht. Deze coating zorgt ervoor dat er minder wrijving op de huid ontstaat tijdens het scheren. Hierdoor heb je minder kans op huidirritaties.

Philips scheerkop 7000

Glijdt soepel over de huid

De scheerapparaten uit de Series 7000 beschikken over Gentle Precision mesjes. Deze voorkomen dat het scheerapparaat aan je haren trekt, zodat je een comfortabele scheerervaring hebt. Om de huid te ontlasten zijn er rondom de mesjes SkinGlide ringen geplaatst. Deze bevatten microparels die ervoor zorgen dat het scheerapparaat minder contact maakt met de huid. Dit zorgt ervoor dat je minder kans hebt op huidirritaties.

Speciale modus

Series 6000 scheren

Handmatig aanpasbare scheerintensiteit

De Series 6000 scheerapparaten beschikken over een SkinGuard modus, waarmee je gemakkelijk de scheerintensiteit aanpast. Ervaar je ongemak of merk je dat je huid geïrriteerd raakt? Dan druk je op de SkinGuard knop en het scheerapparaat schakelt terug naar een comfortabelere scheerstand. In tegenstelling tot de Series 7000, pas je de scheerintensiteit bij de Series 6000 alleen handmatig aan.

Series 7000 scheren

Past scheerintensiteit automatisch aan

De Series 7000 scheerapparaten beschikken over een speciale Beart Adapt modus, die met een sensor de dichtheid van de baard meet. Dit doet hij wel 15 keer per seconde. Op basis van de meting past het scheerapparaat de scheerintensiteit aan. Kom je op een plek met minder haren dan gaat de scheerintensiteit omlaag. Zijn de haren juist dikker en stugger? Dan zal het scheerapparaat de intensiteit verhogen, om de baardharen af te scheren.

Philips GroomTribe app

Philips Groomtribe app

Bij de scheerapparaten uit de Series 7000 heb je de mogelijkheid om jouw scheerapparaat te koppelen aan de Philips Groomtribe app. Je verbindt het scheerapparaat met bluetooth, waarna het apparaat meet hoe jij je scheert. Aan de hand van deze gegevens krijg je feedback op jouw scheertechniek. Het is mogelijk op een persoonlijk scheerplan op te stellen via de app, zodat je werkt aan een betere scheertechniek. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je minder huidirritaties hebt na het scheren.

Conclusie

De scheerapparaten uit de Series 6000 lijken veel op de scheerapparaten uit de Series 7000. Het grootste verschil tussen de Series 6000 en de Series 7000 is het gebruiksgemak. Zo pas je bij de Series 6000 de scheerintensiteit handmatig aan, terwijl de Series 7000 dit automatisch doet. De Series 6000 zijn goede scheerapparaten om de gevoelige huid glad te scheren. Wil je tijdens het scheren jouw scheertechniek verbeteren? Dan is de Series 7000 de beste keuze voor jou.

Kevin
Artikel van:
Kevin Scheerapparaatspecialist.

© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 6.885 beoordelingen