The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Eva

Samsung Galaxy S8 (Plus) vs Samsung Galaxy Note 8

Een paar maanden na de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus heeft Samsung de Note 8 aangekondigd. Het uiterlijk van deze nieuwe Samsung aanwinst is bijna identiek aan dat van de S8 (Plus). Het scherm van de Note 8 is nog net wat groter dan dat van de S8 Plus. Benieuwd naar meer overeenkomsten en verschillen? Lees snel verder.

Samsung Galaxy Note 8 Zwart

  • Met de dubbele camera met optische zoom maak je de scherpste foto's.
  • Het vernieuwende uiterlijk van de S8 blijft, maar dan een inch groter.
  • Door het grote scherm past de telefoon niet altijd in je broekzak.

Samsung Galaxy S8 Plus Zwart

  • Met de enkele 12 megapixel camera maak je scherpe foto's.
  • Het randloze scherm van de S8 Plus zorgt voor een mooi design
  • De S8 Plus is met 6,2 inch vrij groot en past niet makkelijk in je zak

Samengevat

Samsung Galaxy S8 Plus Samsung Galaxy Note 8
Afmetingen (h x b x d) 15,95 x 7,34 x 0,81 Phablet (past niet in broekzak) 16,25 x 7,46 x 0,85 Phablet (past niet in broekzak)
Beeldscherm 6,2" Quad HD Geschikt voor HD films 6,3" Quad HD Geschikt voor HD films
Camera Enkel (12 megapixel) Heldere, scherpe foto's Dubbel (2x12 megapixel) Twee keer scherper dan enkele camera, optische zoom

Het uiterlijk

Scherm Samsung Galaxy S8 Plus

Samsung Galaxy S8 Plus: 6,2 inch scherm

Met de komst van de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus sloeg Samsung een nieuwe weg in met betrekking tot het uiterlijk van zijn smartphones. De bekende home button verdween en de vingerafdrukscanner ging naar de achterkant van het toestel om plaats te maken voor het grote scherm. Op die manier wist Samsung de telefoon in zijn geheel relatief compact te houden. Een nieuwe beeldverhouding - 18,5:9 - werd hiermee ook een feit.

Scherm Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8: 6,3 inch scherm

Het scherm van de Samsung Galaxy Note 8 is bijna identiek aan dat van de S8 (Plus). Dat is niet verrassend, aangezien dit unieke beeldscherm een groot succes is. De beeldresolutie en beeldverhouding zijn dan ook precies hetzelfde gebleven. Wel is het scherm een klein stukje groter gemaakt, van 6,2 inch naar 6,3 inch. Het formaat van het toestel in zijn geheel is daardoor ook licht toegenomen. Ook zijn de randen van het scherm minder krom.

De camera

Camera Samsung Galaxy S8 Plus

Samsung Galaxy S8 en S8 Plus: 12 megapixel camera

De 12 megapixel camera van de Galaxy S8 (Plus) levert heldere, scherpe foto's af. Dankzij de optische beeldstabilisatie zijn je plaatjes zelfs scherp wanneer je de telefoon onbedoeld licht beweegt. Het grote diafragma van de camera laat veel licht door en de camera heeft een snelle autofocus, waardoor je ook bij weinig licht mooie foto's maakt. De 8 megapixel selfie camera heeft ook autofocus, zodat je ook jezelf scherp op de foto zet. Film je liever? Met de S8 (Plus) doe je dat in een 4K resolutie.

Camera Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8: dubbele camera

De camera en selfie camera van de Note 8 hebben dezelfde specificaties als die van de S8 (Plus). Alleen is er aan de achterkant een extra camera bijgekomen, ook met optische beeldstabilisatie. Hierdoor maak je nog scherpere foto's. Wanneer je een foto maakt worden de plaatjes vanuit beide camera's namelijk gecombineerd tot één afbeelding, die extra helder is. Ook beschikt de smartphone door de dubbele camera over optische zoom.

Conclusie

De Samsung Galaxy Note 8 lijkt veel op de Galaxy S8 (Plus), vooral als je alleen naar het uiterlijk van de smartphones kijkt. Toch komt de Note 8 wat mij betreft als winnaar uit deze vergelijking dankzij de dubbele camera. Met de S8 (Plus) maak je mooie foto's, maar de dubbele camera van de Note 8 zorgt voor nog hogere kwaliteit. Gaat je voorkeur uit naar een compacter toestel, dan zal de Galaxy S8 je voorkeur hebben.

Eva
Artikel van:
Eva Telefoonspecialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 12.175 beoordelingen