The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lieze

Vergelijk Samsung Galaxy Watch Active2 met Samsung Galaxy Watch active

Sinds 5 augustus 2019 is de opvolger van de Samsung Galaxy Watch Active bekend: de Samsung Galaxy Watch Active2. Uit de vergelijking blijkt dat de Active2 een iets zwaardere, maar waardige opvolger is. Zo bedien je het horloge gemakkelijk met de touch rand, komt hij in veel uitvoeringen en heeft hij handige nieuwe functies. Bekijk alle verschillen en overeenkomsten voor het complete plaatje.

Samsung Galaxy Watch Active2

Meet hartslag, stappen, slaap en meer | Ingebouwde gps | Toont smartphone meldingen
237,-
op voorraad
  • Met de touch rand navigeer je snel door alle apps door over de zijkanten van het scherm te vegen.
  • Zet je telefoon neer, loop weg (niet te ver) en maak een mooie foto dankzij de camerabediening met live weergave.
  • Met de satellietsystemen GPS, GLONASS, Beidou en Galileo houdt het horloge je route nauwkeurig bij.
  • Iets zwaarder dan de active, dus je voelt het horloge meer op je pols zitten.

Samsung Galaxy Watch Active

Met hartslagsensor | GPS, GLONASS en Galileo | Aluminium case
169,-
tijdelijk uitverkocht
  • Dit lichtgewicht horloge voel je tijdens het sporten bijna niet om je pols zitten.
  • Met de satellietsystemen GPS, GLONASS, Beidou en Galileo houdt het horloge je route nauwkeurig bij.
  • Je navigeert minder gemakkelijk door alle apps, omdat het horloge geen draairing of touch rand heeft.

De bediening

Touch rand Samsung Galaxy Watch Active2

Active2: touch rand voor snelle bediening

Vernieuwend op de Samsung Galaxy Watch Active2 is de touch rand. Je navigeert razendsnel door alle apps door over de zijkanten van het scherm te vegen. Hiermee steekt Samsung de gebruiksvriendelijke draairing van de Galaxy horloges in een nieuw jasje. De draairing is niet fysiek aanwezig, maar zit verstopt in de rand van het touchscreen.

Bediening Samsung Galaxy Watch Active

Active: bediening door touchscreen

De bekende Samsung draairing waarmee je snel door apps navigeert, is niet aanwezig op de Active. Je navigeert met het touchscreen. Hoewel de gevoeligheid van het scherm goed is, moet je precies wijzen om de juiste app te kiezen. Ook zit je vinger voor een deel van het scherm. Hierdoor navigeer je minder gemakkelijk dan op de Active2.

De vormgeving

Varianten Samsung Galaxy Watch Active 2

Active2: veel keuze in stijl, formaat en kleur

Op het eerste gezicht lijken de Active2 en Active op elkaar. Toch zijn er veel verschillen. Zo komt de Active2 in een fitness en fashion editie. De fitness editie heeft een kunststof bandje en een lichtgewicht aluminium kast. De fashion editie heeft een klassieker uiterlijk met een leren bandje en een dunne roestvrijstalen kast. Door het leren bandje is deze variant minder geschikt om mee te sporten. Verder komt de Active2 in meerdere groottes: 40 en 44 millimeter breed.

Varianten Samsung Galaxy Watch Active

Active: 1 model in meerdere kleuren

Hoewel de slanke en strakke vormgeving van de Active overeenkomt met die van de Active2, heb je minder keuze als het gaat om stijl en formaat. De Active komt in 1 stijl en 1 formaat van 42 millimeter. Het horloge heeft een kunststof horlogebandje wat hem geschikt maakt voor tijdens het sporten. Je maakt het kunststof bandje gemakkelijk schoon na een training. Hoewel de 42 millimeter brede Active groter is dan de Active2 van 40 millimeter, is het beeldscherm van de active2 iets groter.

Het gewicht

Active2 lengte

Active2: iets zwaarder dan de active

Hoewel de Samsung Galaxy Watch Active2 horloges relatief licht zijn in vergelijking met de meeste andere horloges, zijn ze zwaarder dan de Active horloges. Het 40 millimeter brede model weegt 31 gram en het 44 millimeter brede horloge 36 gram. De active weegt slechts 25 gram.

Active lengte

Active: lichtgewicht

Wil jij het horloge zo min mogelijk om je pols voelen? Dan is de Samsung Galaxy Watch Active de betere keuze. Met slechts 25 gram weegt het horloge minder, maar heel veel scheelt het niet. De active weegt slechts 6 gram minder dan de kleine variant van de Active2. Dit is te vergelijken met het gewicht van een suikerklontje.

Gps functies

Linkerkant Samsung Galaxy Watch Active2

Active2: Nauwkeurige gps en meer gps functies

Door gebruik te maken van 4 satellietsystemen, bepaalt het horloge je locatie nauwkeurig voor routeregistratie en navigatie. Verder heeft het horloge extra gps functies die de Active niet heeft. Stippel bijvoorbeeld een leuke route op internet uit en zet deze op je horloge. Met de trackback functie navigeert het horloge je via dezelfde weg terug als je bent gekomen.

Linkerkant Samsung Galaxy Watch Active

Active: nauwkeurige gps

Net als de Active2 maakt dit horloge gebruik van de 4 satellietsystemen voor een nauwkeurige locatiebepaling. De Samsung Galaxy Watch active navigeert je de juiste richting op, maar het is niet mogelijk om zelf een route uit te stippelen en deze op het horloge te laden. Ook heeft het horloge geen trackback functie die je naar je beginpunt navigeert.

Extra functies Galaxy Watch Active2

Camerabediening met live weergave

Camerabediening met live weergave

Een vette nieuwe feature op de Active2 is de camerabediening met live weergave. Zet je telefoon neer, loop weg en maak een foto of video terwijl je het beeld van de camera op je horloge ziet. Je hebt geen selfiestick meer nodig voor foto's waar je zelf op staat. Hoewel de Active ook camerabediening heeft, zie je geen live weergave.

Maak je eigen wijzerplaat

Maak je eigen wijzerplaat

Op Active2 kun je een wijzerplaat laten maken. Maak bijvoorbeeld een foto van je outfit voor een matchende wijzerplaat. Of maak een foto van een mooi patroon. De Active2 creëert dan een unieke wijzerplaat die hierop lijkt. Ben jij snel uitgekeken op de standaard wijzerplaten van horloges? Dan spreekt deze functie je ongetwijfeld aan.

Google Translate op Samsung Galaxy Watch Active2

Google translate

Voor het eerst kun je op een Samsung horloge de vertaalapp Google Translate toevoegen. Selecteer de app, benoem wat je wil vertalen en de Active2 vertaalt én spreekt het uit in welke taal dan ook. Maak jezelf overal ter wereld verstaanbaar. De Active heeft deze feature nog niet, maar dit kan nog komen met een update.

Conclusie

Op het oog zijn er weinig verschillen, maar op het gewicht na is de Active2 een waardige opvolger van de Active. Zo is de bekende draairing opnieuw verwerkt in de Active 2, maar dan als moderne touch rand. Hiermee navigeer je sneller door apps dan op zijn voorganger. Verder stel je de Active2 precies samen zoals jij wil, dankzij de vele varianten in stijl, grootte en uniek te creëren wijzerplaat. Ook heeft de Active2 nieuwe functies, zoals camerabediening met live weergave.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 12.753 beoordelingen