The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jaimy

SodaStream: Spirit vs Crystal?

Je bent eruit: een SodaStream bruiswater machine mag niet op jouw aanrechtblad ontbreken. Maar er zijn verschillende modellen beschikbaar, en je vraagt je af wat de verschillen zijn. Zowel de SodaStream Spirit als de Crystal maken met één druk op de knop van kraanwater, bruiswater. Het verschil tussen beide modellen zit hem in het materiaal, de flessen, aanschafprijs en uitstraling.

In het kort

SodaStream Spirit SodaStream Crystal
Materiaal Plastic Roestvrijstaal
Materiaal flessen Kunststof Glas
Fles vaatwasserbestendig Nee Ja
Aanschafprijs v.a. € 62,95 € 95,99

Materiaal: plastic of roestvrijstaal

SodaStream Spirit

SodaStream Spirit

De behuizing van de SodaStream Spirit is gemaakt van plastic. Hierdoor is de bruiswater machine licht van gewicht en berg je 'm dus gemakkelijk op. Daarnaast heeft hij daardoor een aantrekkelijk prijskaartje. Een nadeel van de plastic behuizing is dat het sneller beschadigd en minder stevig is. Bij intensief gebruik slijt het materiaal op den duur en is het apparaat eerder toe aan vervanging.

SodaStream Crystal

SodaStream Crystal

De deels roestvrijstalen behuizing van de Crystal is stevig, slijtvast en zwaar, zodat hij stabiel op je aanrechtblad staat. Handig, wanneer je de bruiswater machine elke dag gebruikt. Omdat de behuizing van kwalitatief hoogwaardig materiaal is gemaakt, gaat deze bruiswater machine jarenlang mee. Ook bij veelvuldig gebruik. Doordat de bruiswater machine wat zwaarder en groter is, berg je 'm wel wat minder makkelijk op.

Soort en aantal flessen: voor een voorraadje bruiswater

Plastic SodaStream fles

SodaStream Spirit

Bij de SodaStream Spirit ontvang je één of meerdere kunststof flessen, afhankelijk van de set die je koopt. De flessen hebben een inhoud van 1 liter. Door de druk die erop komt bij het toevoegen van koolzuur, moet je de flessen na 3 jaar vervangen. Je gebruikt de flessen dan nog wel voor andere dranken. De flessen zijn licht van gewicht en zijn bestand tegen een stootje, zodat je ze gemakkelijk meeneemt. De kunststof flessen zijn niet vaatwasserbestendig.

Glazen SodaStream fles

SodaStream Crystal

Bij de SodaStream Crystal zitten één of meerdere glazen flessen met een inhoud van 1 liter. De glazen flessen zijn stevig en hebben een luxe uitstraling, zodat je ze ook als karaf gebruikt. Daarnaast neemt glas geen geur- kleur en smaakstoffen aan. De glazen flessen zijn wel breekbaar en zwaar en daardoor niet geschikt voor onderweg. Je reinigt de flessen eenvoudig in de vaatwasser.

Kostenplaatje: wat mag het kosten

Spirit in gebruik

SodaStream Spirit

Het instapmodel van SodaStream haal je al in huis vanaf € 62,95. Dit is het standaard model waarbij je één CO2 cilinder en een kunststof fles krijgt. Met deze cilinder maak je ongeveer 60 liter bruiswater. Je koopt een extra cilinder pakket met 2 CO2 cilinders vanaf € 25,99. Wil je extra flessen aanschaffen, zodat je meer bruiswater op voorraad hebt? Dan betaal je € 19,99 voor 3 kunststof flessen. Dat is € 6,66 per fles.

Fles in de Crystal

SodaStream Crystal

De Crystal haal je in huis vanaf € 95,99. Hierbij ontvang je één CO2 cilinder en een glazen karaf. Met deze cilinder maak je tot 60 liter bruiswater. Een extra cilinder pakket van 2 CO2 cilinders kost € 25,99. Wil je meer flessen voor het koud leggen van water of voor het bewaren van een voorraadje bruiswater? Dan betaal je € 24,99 voor een set van 2 glazen flessen, dat is € 12,50 per fles.

Conclusie

Het verschil tussen de Spirit en de Crystal zit hem voornamelijk in het materiaal. De Spirit is van kunststof, wat minder stevig is en daardoor minder lang mee gaat. De flessen neem je wel gemakkelijk mee voor onderweg. De Crystal is een stuk steviger, dankzij de rvs behuizing en de glazen flessen. De flessen reinig je in de vaatwasser, maar zijn niet geschikt voor onderweg. Daarbij betaal je voor het betere materiaal. De Spirit is vooral geschikt voor af en toe en voor bruiswater onderweg. De Crystal is vooral geschikt voor intensief gebruik thuis.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 7.103 beoordelingen