The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Julie

Vergelijk Apple Watch Sport met Apple Watch

Je bent er helemaal uit: jouw volgende aankoop is een Apple Watch. Als je naar de website gaat om je favoriete model in de winkelmand te stoppen, zie je ineens dat er twee verschillende versies van Apple Watch zijn. Help! Wat zijn nu precies de verschillen tussen Apple Watch en Apple Watch Sport? In dit artikel vergelijk ik beide modellen om jou te helpen met je keuze.

Is er eigenlijk wel een verschil?

Jij vraagt je misschien af: zijn alleen de materialen van het bandje en de horlogekast anders? Het antwoord is ja. Apple Watch Sport is dankzij het lichte materiaal en de comfortabele band gericht op sporters. Maar deze smartwatch draag je gerust de hele dag door. En Apple Watch kan je ook in de sportschool dragen. Qua software maakt het niet uit of je voor een Apple Watch of Apple Watch Sport gaat. Toch heeft Apple duidelijk voor dit onderscheid gekozen. Wil je hier meer over weten? Lees dan verder.

Materiaal

Materiaal Apple Watch Sport

Apple Watch Sport

De behuizing van Apple Watch Sport is gemaakt van aluminium. Dit materiaal wordt al jarenlang gebruikt voor iPhone en iPad. Aluminium is met 30 gram (tegenover 50 gram van Apple Watch) lichtgewicht, waardoor je tijdens je work-out haast niet door hebt dat je het horloge draagt. Het scherm is gemaakt van Ion-X-glas. Dit is een lichte en stevige glassoort die gehard is.

Wist je dat... Ion-X-glas gebruikt wordt voor ramen van spaceshuttles?

Materiaal Apple Watch

Apple Watch

Het frame van de horlogekast van Apple Watch is gemaakt van roestvrij staal. Dit is ander materiaal dan wat we kennen van iPhone en iPad, wat Apple Watch zwaarder maakt dan Apple Watch Sport. Maar doordat een smartwatch een klein formaat heeft, merk je daar niets van. Het scherm is gemaakt van saffierglas. Inderdaad, gemaakt van de edelsteen saffier. Dit materiaal is zwaarder dan het glas van Apple Watch sport, maar tegelijkertijd krasbestenig.

Wist je dat.. Het enige materiaal dat harder is dan saffier, diamant is?

Apps

Ondertussen zijn er al een hoop apps voor Apple Watch beschikbaar. Er bestaat geen verschil tussen Apple Watch en Apple Watch Sport wat betreft de software. De apss die je op een Apple Watch Sport kunt zetten, kun je dus ook op een Apple Watch downloaden. En andersom.

Apps per versie

Apple Watch Sport

Tijdens een drukke dag drink ik niet altijd genoeg water. De iHydrate app houdt precies bij wat ik drink op een dag, en geeft mij een seintje op de smartwatch wanneer het tijd is om wat meer water te drinken. Moet je eigenlijk naar de sportschool maar heb je altijd een smoes? Dan is de 7 Minutes Workout app meer jouw ding. In deze app worden verschillende oefeningen duidelijk uitgelegd op de smartwatch. Je hebt alleen je Apple Watch en een sportmatje nodig. Geen smoesjes meer dus.

Apple Watch

Ik probeer altijd op de hoogte zijn van het nieuws. De NOS heeft een app speciaal voor Apple Watch uitgebracht. Je ziet de artikelen als een soort mini krant op je Apple Watch, waarbij je naar links en rechts kunt scrollen. Wil je weten of je zonder paraplu naar buiten kan? Ook Buienradar heeft een app ontwikkeld, speciaal voor de Apple Watch. Hiermee zie je in 1 oogopslag wat de verwachting is voor de locatie waar jij je bevindt.

Horlogebandjes

Horlogebandjes Apple Watch Sport

Apple Watch Sport

Apple Watch Sport is speciaal ontwikkeld voor sporters en daarom krijg je standaard een sportband bij je aankoop. De polsband is gemaakt van fluorelastomeer, een zacht en slijtvast materiaal. In de doos zitten twee bandjes: een S/M en een M/L. Heb je dan wel iets te kiezen? Jazeker, want de sportband is in verschillende kleuren verkrijgbaar. En wil je toch een leren of metalen armband, dan koop je deze er gewoon extra bij. Handig, want dan heb ik een sportband voor tijdens het hardlopen of fietsen en een apart bandje voor wanneer ik niet aan het sporten ben.

Horlogebandjes Apple Watch

Apple Watch

Apple biedt talloze verwisselbare horlogebandjes aan die geschikt zijn voor Apple Watch. Ik ga voor leer zodat mijn smartwatch een stijlvolle uitstraling krijgt. Ben je meer van de robuuste materialen, kies dan voor een stalen schakelarmband of een Milanees bandje met magnetische sluiting. En wil je toch een sportband voor een wat sportievere look? Dan kan dat natuurlijk ook. Wanneer je een Apple Watch aanschaft, kies je jouw favoriete polsband. Wanneer je later toch toe ben aan wat vernieuwing, kun je altijd nog een bandje bijbestellen.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.563 beoordelingen