The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Eva

Wat is het verschil tussen een smartphone en een gsm?

Als het over telefoons gaat, zie je allerlei termen voorbij komen. 'Smartphone' en 'gsm' zijn 2 veel gebruikte termen. Wat is eigenlijk het verschil tussen die 2? Zijn er überhaupt wel verschillen? Ik leg het in dit artikel uit.

In het kort

Gsm Smartphone
Bellen Ja Ja
Sms'en Ja Ja
Internetten Nee Ja
Apps downloaden Nee Ja
Toetsenbord Meestal fysiek Meestal virtueel
Camera Matig (indien aanwezig) Matig tot zeer goed

Wat is het verschil tussen een gsm en een smartphone?

Ook al noemen we een smartphone vaak een gsm, de 2 termen verwijzen strikt genomen naar andere apparaten. Een gsm en een smartphone zijn dus allebei mobiele apparaten waarmee je belt en sms't. De mogelijkheden van een gsm houden hier grotendeels op, afgezien van de camera die in sommige gevallen aanwezig is. Een smartphone heeft allerlei extra functionaliteiten, zoals toegang tot het internet, de mogelijkheid om apps te downloaden en een (vaak) betere camera. Hierdoor heb je de mogelijkheid om ook je mail via je telefoon te beantwoorden en om foto's die je maakt direct met vrienden te delen. Een ander verschil is dat gsm's vaak een fysiek toetsenbord hebben, terwijl het toetsenbord van smartphones meestal virtueel is.

Wat moet ik kiezen: een gsm of een smartphone?

De vergelijking van een smartphone met een gsm laat zien dat een smartphone meer mogelijkheden heeft, maar dat betekent niet dat hij per definitie beter is dan een gsm. Welke mobiele telefoon de betere keuze is, hangt van jouw voorkeur af. Misschien ben je op zoek naar een eenvoudige telefoon om mee te bellen en sms'en, en zijn alle extra functies onnodig. De eenvoud van een gsm is dan juist handig, net als het fysieke toetsenbord dat eenvoudig is in gebruik. Wil je toegang hebben tot het internet, apps downloaden en foto's maken, dan gaat je voorkeur hoogstwaarschijnlijk uit naar een smartphone.

Eva
Artikel van:
Eva Telefoonspecialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.563 beoordelingen