The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Jesper

Wat is het verschil tussen een smartphone en een gsm?

Als het over telefoons gaat, zie je allerlei termen voorbij komen. 'Smartphone' en 'gsm' zijn 2 veel gebruikte termen. Wat is eigenlijk het verschil tussen die 2? Zijn er überhaupt wel verschillen? Ik leg het in dit artikel uit.

Vergelijk een gsm met een smartphone

Gsm Smartphone
Bellen Ja Ja
Sms'en Ja Ja
Internetten Nee Ja
Apps downloaden Nee Ja
Toetsenbord Meestal fysiek Meestal virtueel
Camera Matig (indien aanwezig) Matig tot uitstekend

Wat is het verschil tussen een gsm en een smartphone?

wat is een smartphone

Ook al noemen we een smartphone vaak een gsm, de 2 termen verwijzen strikt genomen naar andere apparaten. Een gsm en een smartphone zijn dus allebei mobiele apparaten waarmee je belt en sms't. De mogelijkheden van een gsm houden hier grotendeels op, afgezien van de camera die in sommige gevallen aanwezig is. Een smartphone heeft allerlei extra functionaliteiten, zoals toegang tot het internet, de mogelijkheid om apps te downloaden en een betere camera. Hierdoor heb je de mogelijkheid om ook je mail via je telefoon te beantwoorden en om foto's die je maakt direct met vrienden te delen. Een ander verschil is dat gsm's vaak een fysiek toetsenbord hebben, terwijl het toetsenbord van smartphones meestal virtueel is.

Wat moet ik kiezen: een gsm of een smartphone?

wat is een gsm

De vergelijking van een smartphone met een gsm laat zien dat een smartphone meer mogelijkheden heeft, maar dat betekent niet dat hij per definitie beter is dan een gsm. Welke mobiele telefoon de betere keuze is, hangt van jouw voorkeur af. Misschien ben je op zoek naar een eenvoudige telefoon om mee te bellen en sms'en, en zijn alle extra functies onnodig. De eenvoud van een gsm is dan juist handig, net als het fysieke toetsenbord dat eenvoudig is in gebruik. Wil je toegang hebben tot het internet, apps downloaden en foto's maken, dan gaat je voorkeur hoogstwaarschijnlijk uit naar een smartphone.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen