The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Robyn

Vergelijk Apple Watch Series 5, Apple Watch Series 4 en Apple Watch Series 3

Apple Watch Series 5, Series 4 en Series 3 lijken qua uiterlijk veel op elkaar. Qua functies verschillen de modellen wel veel van elkaar. Wij leggen de 3 modellen voor je naast elkaar en vertellen je de overeenkomsten en verschillen.

Vergelijk Apple Watch Series 5, 4 en 3

Apple Watch Series 5 (Nike) Apple Watch Series 4 (Nike+) Apple Watch Series 3 (Nike+)
Display Always-on OLED Retina display OLED Retina display OLED Retina display
Dikte horlogekast 10,7 mm dun 10,7 mm dun 11,4 mm dun
Processor S5 SiP met 64-bits dual-coreprocessor: tot 2x sneller dan S3 S5 SiP met 64‑bits dual-coreprocessor: tot 2x sneller dan S3 Dual-core S3-processor
Hartslagsensor ECG + Optische hartslagsensor van de 2e generatie Optische hartslagsensor van de 2e generatie Optische hartslagsensor
Valdetectie Ja Ja Nee
Waterbestendigheid Tot 50 meter Tot 50 meter Tot 50 meter
Batterijduur Tot 18 uur Tot 18 uur Tot 18 uur
Kompas Ingebouwd - -
Formaat 324 x 394 (40 mm) en 368 x 448 (44 mm) 324 x 394 (40 mm) en 368 x 448 (44 mm) 272 x 340 (38 mm) en 312 x 390 (42 mm)

Huidig assortiment Apple Watch vergelijken

Apple Watch Series 5 en Apple Watch Series 4 zijn inmiddels al niet meer op de markt. De modellen worden nog wel refurbished aangeboden. Inmiddels zijn Apple Watch Series 6 en Apple Watch SE op de markt. Apple Watch Series 3 wordt nog wel gemaakt en verkocht door Apple. Je leest meer over de verschillen en overeenkomsten tussen Apple Watch Series 6, Apple Watch SE en Apple Watch Series 3 in dit artikel.

Gebruik

Apple Watch Series 5 sporten

Apple Watch Series 5: sporten

Apple Watch Series 5 gebruik je de hele dag door. Het always on display laat je op ieder moment van de dag de tijd zien. Dat het scherm niet zwart wordt is vooral handig tijdens het sporten. Zo lees je tijdens je hardlooprondje alsnog de tijd af en houd je gemakkelijk bij hoe lang je al loopt. In de Trainingen app houd jij je workouts bij en lees jij je hartslag af.

Apple Watch Series 4 gezonde levensstijl

Apple Watch Series 4: gezonde levensstijl

Apple Watch Series 4 stelt jouw gezondheid voorop, net als Series 3 en 5. Apple Watch 4 geeft je meldingen als het tijd is om even op te staan en te bewegen. Ook kunnen vrouwen hun menstruatiecyclus bijhouden in de app Gezondheid van Apple dankzij watchOS 6. De 4de generatie Apple Watch heeft ook de Trainingen app. Ook met deze watch houd je dus je hardlooptijden bij. Je moet alleen wel je pols optillen om de tijd te kunnen zien.

Apple Watch Series 3 alledaags gebruik

Apple Watch Series 3: alledaags gebruik

Apple Watch Series 3 gebruik je voor alledaagse activiteiten. Zo lees je berichtjes van Whatsapp op je Apple Watch 3 en bekijk jij je agenda. Gebruik Apple Watch als afstandsbediening als je muziek luistert of een film kijkt op Apple TV. Fluister geheime boodschappen door naar iemand anders met Apple Watch via de Walkie Talkie-functie of houd bij hoeveel water je drinkt op een dag. Sporten kan ook met Apple Watch 3.

Functionaliteiten

Apple Watch Series 5 kompas

Apple Watch Series 5: kompas

Apple Watch Series 5 laat je ook zien welke kant je op loopt, dankzij het ingebouwde kompas. Ook handig als je graag wandelt buiten de gebaande paden maar wel je weg terug wilt kunnen vinden. Naast het kompas is Apple Watch Series 5 ook uitgerust met hartfilmpjes functie (ECG), valdetectie en een hoogtemeter.

Apple Watch Series 4 valdetectie

Apple Watch Series 4: valdetectie

Op Apple Watch 4 en Apple Watch 5 is valdetectie geïnstalleerd. Wanneer ik hard val terwijl ik Apple Watch Series 4 of 5 draag, registreert mijn smartwatch dat. Watch Series 4 laat een alarm afgaan en vraagt of alles goed gaat. Reageer ik binnen een minuut niet op de melding, dan belt Apple Watch automatisch het alarmnummer.

Apple Watch Series 3 hoogtemeter

Apple Watch Series 3: hoogtemeter

Op alledrie de Apple Watch modellen is een barometrische hoogtemeter gebouwd. Zo zie je precies hoeveel traptreden je op een dag hebt gelopen of hoe hoog de berg is die je net hebt beklommen.

Grootte horlogekast

Apple Watch Series 5 40 en 44 mm

Apple Watch Series 5: 40 en 44 mm

Bij de keuze voor Apple Watch krijg je keuze uit verschillende maten horlogekasten. De klokjes van Apple Watch Series 4 en Apple Watch Series 5 hebben dezelfde afmetingen, namelijk 40 millimeter en 44 millimeter hoog. De horlogekast van 40 millimeter is geschikt voor een pols van 130 tot 200 millimeter. Het grotere klokje past goed op een pols van 140 tot 210 millimeter.

Apple Watch Series 4 40 en 44 mm

Apple Watch Series 4: ook 40 en 44 mm

De afmetingen van Apple Watch Series 4 en Series 5 zijn hetzelfde. Dat betekent dat de bandjes van Apple Watch Series 4 ook op Apple Watch Series 5 passen en andersom. Zo heb je meer dan genoeg keuze en is er altijd een Watch bandje voor iedere gelegenheid.

Apple Watch Series 3 38 en 42 mm

Apple Watch Series 3: 38 en 42 mm

Apple Watch Series 3 heeft als enige model andere afmetingen, namelijk 38 millimeter en 42 millimeter. Veel 38 millimeter bandjes gebruik je ook op een horlogekast van 40 millimeter en andersom. Niet alle 40 millimeter horlogebandjes passen op Apple Watch Series 3 38 mm. Let daar goed op bij het uitkiezen van een horlogebandje. De kast van 38 millimeter is geschikt voor een pols van 130 tot 200 millimeter. Het 42 millimeter klokje past beter op een pols van 140 tot 210 millimeter.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen