The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jesper

Vergelijk de verschillende Huawei smartphones

Huawei heeft telefoons voor elk type gebruiker. De smartphones onderscheiden zich door de camera in combinatie met een kleurrijk design. Het kan lastig zijn om een keuze te maken voor één van de toestellen. Om je met die keuze te helpen, leggen we hier uit wat de verschillen zijn tussen de P Smart telefoons, de Lite telefoons en de toptoestellen.

De verschillende soorten smartphones

Huawei toptoestellen

Toptoestellen van Huawei

Toestellen uit de P en de Mate serie zijn het beste wat Huawei te bieden heeft. Met een glazen behuizing en soms een randloos scherm zien deze toestellen er chic uit. Deze toestellen zijn dankzij de goede processor en het grote werkgeheugen geschikt voor zware taken. Zware games als Fortnite speel je zonder haperingen. De camera's van deze smartphones bieden veel mogelijkheden. Met een goede nachtmodus,verschillende soorten lenzen en optische zoom maak je in elke situatie een scherpe foto.

 • Huawei's toptoestellen maken fantastische foto's en video's.
 • Deze smartphones hebben een uitstekende batterijduur.
 • Zware apps draaien snel en soepel.
 • De glazen behuizing geeft deze toestellen een luxe uitstraling. Bovendien zijn sommige toestellen hierdoor draadloos oplaadbaar.
Huawei lite

Huawei Lite smartphones

De Lite modellen van Huawei zijn de kleine broertjes van de toptoestellen. De smartphones uit de Lite serie hebben een glazen behuizing en daarmee een luxe uitstraling. Vanwege het grotere werkgeheugen, schakel je soepel tussen verschillende apps. Daarnaast zijn de camera's iets geavanceerder. Zo hebben deze smartphones meerdere camera's met bijzondere functies. Denk bijvoorbeeld aan een groothoeklens of een lens met veel megapixels. Bij gemiddeld gebruik gaat de batterij ongeveer een dag mee.

 • Huawei Lite toestellen maken prima foto's.
 • Deze smartphones zijn vrij vlot, ook bij zwaardere apps.
 • De glazen behuizing zorgt voor een luxe uitstraling.
 • Qua camerakwaliteit en batterijduur kunnen Lite toestellen niet tippen aan de top.
Huawei P smart

Huawei P Smart telefoons

De P Smart telefoons zijn geschikt voor dagelijks gebruik. Je kan dus zorgeloos whatsappen en instagrammen. Toestellen uit de P Smart serie hebben veelal een kunststof behuizing. De camera van deze toestellen is goed, maar vanwege het ontbreken van bijzondere functies zijn je mogelijkheden beperkter dan bij duurdere toestellen. Zo hebben de camera's bijvoorbeeld geen bijzondere lenzen of een minder goede nachtmodus. De batterij gaat gemakkelijk een dag mee. De P Smart Plus toestellen zijn beter qua camera en rekenkracht.

 • P Smart toestellen zijn prima voor dagelijks gebruik.
 • Het kleurrijke design geeft de telefoons een eigen smoel.
 • Het plastic is niet zo stevig en krasbestendig als glas.
 • Telefoons uit de P Smart serie zijn niet geschikt voor zware apps en games.

Conclusie

Huawei heeft in elke prijsklasse wel een interessant toestel. Smartphones uit de P serie en Mate serie blinken uit qua camera, batterijduur en rekenkracht. Met een Lite smartphone houd je de luxe uitstraling, maar lever je iets in op specificaties. Zoek je een niet te dure smartphone zonder veel poespas? Dan krijg je waar voor je geld bij de P Smart serie.© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen