The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Giovanni

Aangekondigd: VR brillen voor Windows 10

Eindelijk is het zo ver, de langverwachte Windows 10 brillen van Microsoft zijn verkrijgbaar. Wat kan je met deze brillen? Lees hier alles over de Windows 10 Mixed reality VR brillen.

In het kort

De Windows 10 VR brillen van HP, Acer en Lenovo komen qua specificaties erg overeen. De beeldschermen hebben een 1440 x 1440 resolutie en een verversingssnelheid van maximaal 90 Hz. De kijkhoek betreft bij de 3 brillen 95 graden. In april kwam de zogenaamde Makers Update uit voor Windows 10 laptops en desktops. Sindsdien heeft Windows 10 standaard ondersteuning voor de aangekondigde brillen. Hieronder zetten we de specificaties en vereisten van je laptop of pc nog eens op een rij.

De specificaties

Release datum: Najaar 2017
Platform Windows 10
Beeldscherm: LCD met 1440 x 1440 resolutie
Vernieuwingsfrequentie: 90 Hz
Gezichtsveld: 95 graden
Tracking: 2 front camera's
Vereisten: Minimaal: GTX 980 of RX 480, Core i7 of Ryzen 7 1700, 16 GB RAM, Windows 10 Makers Update

HP, Lenovo en Acer

HP Lenovo Acer

HP, Lenovo en Acer werken samen met Microsoft om VR brillen te maken voor Windows 10. De uiteindelijk versies moeten gaan werken met vrijwel elke pc of laptop met een recente processor en voldoende werkgeheugen. Er zitten 2 camera's aan de voorkant van de brillen, welke bewegingsdetectie en het herkennen van handgebaren mogelijk maken. Zo navigeer je door een virtuele wereld heen door simpelweg in de lucht te tikken.

Windows Mixed Reality

Windows mixed reality

Met Windows Mixed Reality wil Microsoft het mogelijk maken om compleet door Windows 10 te navigeren met het gebruik van een Virtual,- of Mixed Reality bril. Verschillende apps moeten zichtbaar zijn op een 360 graden bureaublad of met Mixed Reality juist op verschillende plekken in je huis. Met de aangekondigde brillen zal dat laatste nog niet mogelijk zijn, maar maak je wel 3D tekeningen of speel je simpele VR spelletjes.

Waarom wil ik de WMR VR bril?

WMR VR bril

Eenmaal op je hoofd beland je in een virtueel huis, wat dienst doet als virtueel desktop, vanwaar je videos kijkt en apps opstart. Deze brillen doen dan ook niet onder voor een concurrent als Oculus Rift, want je speelt je games gewoon via SteamVR, waardoor de toegang hebt to grotere titels als Project Cars 2 en Space Pirate Trainer.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen