The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Janneke

Waar moet een goede springmat aan voldoen?

Als je een trampoline koopt, zit er vrijwel altijd een springmat in de verpakking. Hoe weet je of deze springmat goed is? Waaraan kun je dat zien? We zochten het voor je uit en schreven er dit artikel over. Alle specifieke onderdelen komen aan bod. Aan de hand van de onderdelen controleer je gemakkelijk of je springmat kwalitatief, goed is.

Materiaal springmat

Materiaal springmat

Een goede springmat is gemaakt van USA permatron. Dit materiaal bestaat uit polypropyleen en kunststofvezel. Het materiaal is bestand tegen uv-straling. Bovendien houdt het schimmelvorming tegen en is het slijtvast. Permatron is stevig en zacht tegelijkertijd, waardoor het aangenaam aanvoelt als je kind erop springt. Het materiaal is niet elastisch en veert goed mee. Springmatten die niet gemaakt zijn van dit materiaal, zijn vaak goedkoper. Die springmatten zijn vaak gemaakt van goedkopere materialen die er hetzelfde uitzien, maar van mindere kwaliteit zijn. Controleer dus voordat je een springmat aanschaft, van welk materiaal de mat is gemaakt.

Geen gaten

Geen gaten

Het klinkt logisch, maar een springmat met een gat erin is heel gevaarlijk. Zit er eenmaal een gaatje in je mat? Dan kan deze volledig uitscheuren. Een gaatje van 7 centimeter is al genoeg om de hele springmat te laten uitscheuren. Met een sterke draad en een krachtige naaimachine kun je dit gat nog zelf repareren. Ons advies is echter om de mat te vervangen als het gat groter is dan 7 centimeter. Zo garandeer je de veiligheid van je kind tijdens het trampoline springen. Om gaten te voorkomen, raden we je aan om niet met schoenen of scherpe voorwerpen de trampoline te betreden.

Middenmarkering

Middenmarkering

Een goede springmat heeft altijd een middenmarkering. Deze markering zorgt ervoor dat je kind altijd naar het midden terugkeert. Bovendien worden de krachten dankzij deze markering gelijkmatig verdeeld. Dit zorgt ervoor dat je kind de energie en krachten op de juiste manier gebruikt. Daarom moet een goede springmat altijd voorzien zijn van een markering.

Bevestigingshaken

Bevestigingshaken

Aan de zijkant van iedere springmat vind je bevestigingshaken. Deze haken maak je vast aan de veren en het frame. De ogen zijn gemaakt van kunststof of metaal. Een goede springmat heeft vaak kunststof ogen. Deze zijn namelijk stevig en duurzaam. Metalen ogen roesten sneller en trekken soms krom. Wanneer je springmat dus voorzien is van kunststof haken weet je dat deze kwalitatief, goed is.

Conclusie

Een goede springmat is gemaakt van USA permatron. Dit materiaal is stevig en duurzaam en veert goed mee. Bovendien is het bestand tegen uv-straling en schimmelvorming. Controleer ook altijd even of er geen gaatjes in de mat zitten. Deze scheuren namelijk snel uit waardoor je de mat moet vervangen. Je weet ook dat je springmat veilig is, als deze een middenmarkering heeft. Daardoor wordt de kracht gelijkmatig verdeeld. Tot slot heeft een goede springmat kunststof bevestigingshaken. Deze zijn stevig en roesten niet.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 6.834 beoordelingen