The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Bas Teunissen

De beste Wacom tekentablets van 2018

Van de professionals die de nieuwste CGI films op het witte doek toveren tot de talentvolle creatieveling die idee na idee schetst, Wacom heeft er met zijn nieuwe 2018 lijn een oplossing voor. Met nieuwe formaten in de Cintiq Pro lijn komt je workflow in een stroomversnelling en met de draadloze Intuos modellen ga je overal aan de slag.

Wacom Intuos 2018 Medium

Met de Intuos 2018 M zet je jouw creatieve energie om in digitale producties. Deze tablet is gericht op de kunststudenten en manga afficionados onder ons. Met keuze uit 2 software pakketten, waarondere Corel Painter Essentials 6, produceer je met deze grafische tablet voor een zachte prijs hoge kwaliteit digitale schilderijen. Of je bewerkt de beste shots uit jouw laatste fotoshoot. Met 4x meer drukniveaus dan voorheen verschijnt elke lijn en edit precies zoals jij hem in gedachte had.

Wacom Intuos 2018 Small

Met een compact formaat van 15 x 9.5 cm en een bluetooth verbinding die het tot 15 uur volhoudt op een volle lading is de Wacom Intuos 2018 Small er voor creativiteit onderweg. Hij past eenvoudig in je tas en maakt automatisch verbinding met jouw laptop of MacBook. Die creatieve ingeving of schitterende zonsondergang hoef je met deze compacte tekentablet nooit meer te laten lopen.

Wacom Cintiq Pro 32 inch

Als professional in de grafische industrie is er maar één oplossing: een Cintiq Pro. Deze 32 inch bureauvuller biedt dan ook alles wat jij in een tekentablet zoekt. Genoeg werkruimte op het 4K scherm om zelfs in de meest complexe Zbrush sculptsessies je menu's en werk tegelijk in beeld te hebben. Daarnaast is elk aspect van de Cintiq Pro ingericht om jouw workflow te versimpelen, van de simpele penhouder tot de magnetische Express Key afstandsbediening met 17 programmeerbare hotkeys.

Wacom Cintiq Pro 24 inch

De bescheidenere Wacom Cintiq Pro 24 inch meet zich qua functionaliteit met zijn grote broer. Ook hier vind je de magnetische bezels, zodat jij je gereedschap plaatst waar het jou uitkomt. Het 4K scherm geeft kleuren weer zoals ze bedoeld zijn en het compactere formaat maakt hem de ideale oplossing voor de studio's en klaslokalen waar ruimte beperkt is. De 24 inch versie is beschikbaar in de Pen en Pen & Touch versie, wat er maar bij jouw werkwijze past.

Wacom Pro Pen 2

De bij de Cintiq Pro meegeleverde Wacom Pro Pen 2 is het verlengstuk van jouw hand. Wacom begrijpt dit als de stille kracht achter jouw werk en heeft de Pen dan ook een flinke update gegeven. Met meer dan 8000 drukniveaus, tilt detectie en verwisselbare pen nibs is het Wacom gelukt om het authentieke gevoel van pen op papier te behouden. Van het gevoel tot het geluid dat een penstroke produceert, de Pro Pen 2 voelt instinctief natuurlijk aan.

Bas Teunissen
Artikel van:
Bas Teunissen Tekentabletspecialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.563 beoordelingen