The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Kasper

Wat heb je nodig om de Oculus Rift S te gebruiken?

Nu de Oculus Rift S beschikbaar is, is het belangrijk om te kijken of jouw hardware voldoet aan de systeemeisen. De Oculus Rift S heeft hardwarematig immers meer eisen dan een huis-tuin-en-keukencomputer. Waar jouw set-up precies aan moet voldoen zodat jij optimaal de Oculus Rift S gebruikt, lees je hier.

Wat zijn de systeemeisen?

Systeemvereisten Oculus Rift S

Voor de allereerste Oculus Rift beviel Oculus reeds een NVIDIA GeForce GTX 1060 videokaart aan. Dit was nodig om de benodigde 90 frames per seconde te krijgen. Haalde je namelijk niet 90 frames per seconde voor elk oog, dan was de kans op motion sickness groot. Juist daarom is minimaal een NVIDIA GeForce GTX 1060 aan te raden, want je wil je niet duizelig voelen tijdens het gamen. De iets oudere GTX 970 volstaat eventueel ook.

Welke desktops zijn geschikt?

Gaming desktop HP

Zoals gezegd is minimaal een NVIDIA GeForce GTX 1060 videokaart aan te raden. Kies dan ook voor een desktop met minimaal deze videokaart. Verder is een Intel Core i5 processor en minimaal 8 GB aan werkgeheugen belangrijk, maar elke pc die een GTX 1060 of beter heeft beschikt hierover. Voor de lange termijn is een krachtigere videokaart aan te raden, zodat ook toekomstige VR games optimaal draaien op de Oculus Rift S.

Welke laptops zijn geschikt?

Gaming laptop

Is een gaming laptop meer jouw ding, let dan uiteraard op de ondergrens van minimaal een GTX 1060. Let voor het gemak ook op de aanwezigheid van een mini DisplayPort aansluiting. Op die manier sluit je zonder moeite de Oculus Rift S aan zonder dat je een converter nodig hebt.

Welke videokaart heb ik nodig?

Videokaart NVIDIA GeForce

Vanzelfsprekend is het belangrijk wanneer je een losse videokaart aanschaft op de ondergrens te letten. Minimaal een GTX 1060 dus als je de Oculus Rift S wil gebruiken. Let ook op of je computerkast genoeg ruimte heeft en of je de videokaart die je op het oog hebt, op je moederbord past. Is dit niet zo, dan is een nieuw moederbord noodzakelijk. Houd hier dan ook rekening mee als je jouw hardware gaat upgraden.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen