The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Daan

Wat heb je nodig voor een slimme kerst?

Met de feestdagen voor de deur staan de eerste kerstbomen alweer bij mensen in huis. Het handmatig aan- of uitzetten van de lampjes in de kerstboom is dan een dagelijks terugkerend ritueel. Dit kan een stuk eenvoudiger met smart home oplossingen. In dit artikel vertellen we op welke manier je de kerstverlichting automatiseert of zelfs op afstand bedient met je stem.

Wat heb je nodig?

0 / 5 sterren
0 reviews
118,98 83,98
niet meer leverbaar

Heb je nog geen kerstverlichting in huis? Dan schaf je deze aan. Gebruik anders de lampjes die je normaal in de kerstboom ophangt. Om deze verlichting slim te maken, heb je eigenlijk alleen een slimme stekker nodig. Let bij je keuze voor zo’n stekker op de compatibiliteit met merken en platforms. Zo werkt een Philips Hue stekker samen met Hue smart lampen. Een stekker die geschikt is voor Google Home bedien je via slimme speakers met een ingebouwde Google spraakassistent.

Maak je kerstverlichting slim met een slimme stekker

Kerstverlichting met slimme stekker

Om de kerstboom slim te maken, plug je de stekker van jouw kerstverlichting in de slimme stekker en plaats je deze in het stopcontact. De lampjes zijn dan op afstand te bedienen via de app van de slimme stekker. Je hebt meer opties als je kiest voor een stekker die aan een platform te koppelen is, zoals Alexa of Google Home. Je bedient dan bijvoorbeeld meerdere apparaten tegelijk met één handeling of met een spraakcommando.

Verlicht het hele huis sfeervol met smart lampen

Hue kerstsfeer

Sommige slimme stekkers zijn direct te koppelen aan je smart lampen. Dit maakt het mogelijk om lichtscènes in te stellen, waar de kerstverlichting onderdeel van is. Je creëert dan een vaste instelling voor kerst, waarbij je kiest welke lampen branden en wat de kleur en felheid van het licht is. Zo bepaal je helemaal zelf wat de ideale kerstsfeer in jouw kamer is. Als het donker wordt, hoef je alleen nog jouw gecreëerde scène in te schakelen.

Koppel andere slimme producten

Als je meer slimme apparaten in huis hebt, zijn er uiteraard nog veel meer mogelijkheden. Het is natuurlijk heerlijk als alle apparaten direct voor een kerstsfeer zorgen zodra je de kamer binnenloopt of een spraakopdracht geeft. Misschien gaat de thermostaat een standje omhoog en speelt de chromecast een knisperend haardvuur af op je televisie. Met kerstliedjes uit de slimme speaker en de kerstboom en lampen ingesteld op jouw eigen kerstscène kom jij de kerstdagen wel door.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen