The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Amber

Advies over 4G

Tegenwoordig hebben alle smartphones 4G, maar wat betekent dit precies? In dit artikel leg ik uit wat 4G is en wat je ermee kunt.

Wat is 4G?

wat is 4G

4G is de vierde generatie van het mobiele netwerk en de opvolger van 3G. Het verschil tussen deze verbindingen is dat je sneller data streamt, ofwel je favoriete serie op Netflix kijkt zonder haperingen. Dit komt doordat het 4G netwerk stabieler is. Daarentegen zijn er ook nadelen verbonden aan het gebruiken van dit netwerk. Doordat je snel en zonder haperingen downloadt, is het mogelijk dat je zonder het door te hebben veel data verbruikt. Internetten buiten je databundel levert hoge kosten op.

Wat kan ik met 4G?

Wat kan ik met 4G

Met 4G surf je onderweg even snel als via het wifi netwerk bij je thuis of op het werk. Het verschil tussen een wifi netwerk en een 4G verbinding is dat de snelheid van 4G minder snel daalt als er veel gebruikers op hetzelfde netwerk zitten. De snelheid van je dataverbinding is afhankelijk van je telefoonabonnement, maar met 4G verbinding kun je prima:

  • onderweg naar internetradio luisteren of muziek streamen via Spotify bijvoorbeeld
  • videos streamen zonder haperingen via Netflix en YouTube
  • regelmatig apps en grote bestanden via het mobiele netwerk downloaden
  • online 3D games spelen.

Hoe snel is 4G?

Met 4G haal je maximaal 150 megabit per seconde binnen (Mbps), wat de snelheid van je internetverbinding aantoont. Om je een beter beeld te geven van hoe snel dit precies is, zie je hieronder wat je met een 3G en een 4G verbinding kunt:

Samengevat

3G 4G
Maximale snelheid 14,4 Mbps Whatsappen, e-mailen, mobiele websites bezoeken 150 Mpbs Streamen van muziek, internetradio en video's
Amber
Artikel van:
Amber Telefoonspecialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 7.189 beoordelingen