The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Rowan

Wat is AEG SensiDry technologie?

Om je wasgoed tijdens het drogen tegen hitte te beschermen, koop je een AEG warmtepomp droogkast met SensiDry technologie. Deze techniek zit op alle AEG 7000, 8000 en 9000 droogkasten. Door de lage droogtemperatuur blijft je wasgoed langer als nieuw. Ook bespaar je met SensiDry energie, wat beter is voor het milieu. In dit artikel lees je alles over SensiDry.

SensiDry: voorkomt krimp

AEG droogkast

Met een AEG droogkast met SensiDry voorkom je dat je wasgoed krimpt. Je favoriete broek of trui komt niet in aanraking met onnodige hitte. Zo droog jij je kleding altijd veilig. Het apparaat is hierdoor ook geschikt voor kwetsbare stoffen als wol en zijde. Een ander groot voordeel is dat je energie bespaart en een steentje bijdraagt aan het milieu. Je bespaart jaarlijks vanaf € 50,- aan energiekosten in vergelijking met een condensatie droogkast.

Hoe werkt SensiDry?

AEG SensiDry droogkast

Een AEG droogkast met SensiDry droogt op een lage temperatuur. Dit komt doordat de droogkast met een warmtepomp en een koelmiddel werkt. Het koelmiddel onder in de droogkast koelt de lucht tijdens het drogen af. De warmtepomp gebruikt deze lucht opnieuw. Door het proces van opwarmen en afkoelen te herhalen, wordt de lucht niet warmer dan 54 °C. Een droogkast zonder SensiDry bereikt een temperatuur tot 82 °C en droogt daardoor sneller, maar dit is slechter voor je kleding en het milieu.


© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 9.140 beoordelingen