The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Uhro

Wat is een mondmasker?

Een mondkapje gebruik je om te voorkomen dat je anderen besmet als je ziek bent. Ziektes als COVID-19 worden overgedragen via druppeltjes uit je mond en neus. Een mondmasker houdt deze druppels tegen. Je draagt een mondneusmasker op openbare plaatsen waar afstand houden niet altijd mogelijk is.

Wat is een IIR mondmasker?

Chirurgisch mondmasker

Een IIR mondmasker is gemaakt van textiel en bedekt je mond en neus. Dit type masker beschermt je niet tegen besmetting door anderen, omdat het de kleinste deeltjes niet tegenhoudt. Wel voorkom je met een IIR mondneusmasker dat jij anderen besmet. Dit type mondkapje houdt al het vocht tegen. Zo zorg je ervoor dat druppels door hoesten of niezen niet ver komen. Een IIR mondmasker filtert de lucht die je zelf inademt niet. Je bent dus alleen beschermd in een ruimte waar iedereen een mondkapje draagt.

Hoe gebruik je een mondmasker?

Mondmasker gebruiken

Zorg er bij het gebruik van een mondmasker vooral voor dat je mond en neus volledig bedekt zijn. Het is belangrijk dat je een mondmasker op de juiste manier op je gezicht zet. Ook moet het elastiek strak om je oren zitten, zodat het mondkapje niet zakt. Om jezelf te beschermen, raak je het mondkapje niet aan terwijl je deze draagt. De buitenkant van het masker kan namelijk besmet zijn.

Hoe haal je een mondmasker van je gezicht?

Mondmasker verwijderen

Je haalt het mondkapje van je gezicht met behulp van de elastieken. Denk er hierbij aan dat je de buitenkant zo min mogelijk aanraakt. Steek het gebruikte mondmasker direct in een afsluitbaar plastic zakje. Hierna was je je handen grondig met water en zeep. Zorg ervoor dat je dit 20 seconden doet. Tot slot gooi je het afgesloten zakje in de vuilnisbak. Zo voorkom je dat mogelijke virusdeeltjes verspreid worden.

Zijn de mondmaskers van Coolblue herbruikbaar?

Mondkapje voor eenmalig gebruik

Alle mondkapjes die Coolblue verkoopt zijn bedoeld voor eenmalig gebruik. Na gebruik gooi je ze dus weg, zoals we hierboven uitleggen. Gebruik je de mondmaskers toch vaker? Dan loop je gevaar om jezelf of anderen ziek te maken. Doe dit dus niet. Zorg ervoor dat je altijd op pad gaat met voldoende mondkapjes.

Uhro
Artikel van:
Uhro Mondmaskerspecialist.


© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 12.667 beoordelingen