The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kasper

Aangekondigd: Google Stadia

Google Stadia is misschien wel hét nieuwe paradepaardje van Google. En misschien wel voor een goede reden ook. In theorie heeft Stadia namelijk enorm veel potentie binnen de gaming industrie. Google Stadia is een volledig nieuwe game streamingdienst. Nieuws als dit laten we uiteraard niet aan onze aandacht ontglippen, dus lees hier alles over Google Stadia en wat het inhoudt.

Wat is Google Stadia?

Assassins Creed spelen

Voor wie het nog niet heeft meegekregen: Stadia is een nieuwe streamingdienst van Google voor games. Via Stadia speel je niet langer op je pc of op een console, maar direct op een scherm naar keuze. Speel bijvoorbeeld in je browser de nieuwe Assassin’s Creed in 4K met maar liefst 60 frames per seconde. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een snelle internetverbinding. Volgens Google volstaat voor 4K een snelheid van 35 à 40 Mbps.

Speel met de controller

Controller Google Stadia

Speel je achter je pc, dan gebruik je jouw eigen muis en toetsenbord. Wil je echter op je tv gamen, gebruik dan de speciale Stadia controller. De controller is het enige stukje hardware dat je nodig hebt. Dat scheelt behoorlijk in de kosten, want een console en zeker een game pc kost een flinke duit. Dit maakt Stadia ook aantrekkelijk voor gamers met een beperkt budget. Er is op dit moment nog niet bekend hoeveel je moet betalen voor Stadia.

Geen update en meteen spelen

Updates gamen

Games updaten is met Stadia ook niet langer nodig. Een simpele druk op de knop en je gaat aan de gang. Via YouTube krijg je bijvoorbeeld de mogelijkheid de game te spelen waarvan je een video bekijkt op dat moment. In een nieuw venster speel je zo de game waar je net naar keek. Je speelt zelfs hetzelfde level als in de video als je dat wil. Zoals je leest klinkt dat erg vet en barst Stadia van de potentie.

Uitbreiding beeldkwaliteit

Beeldkwaliteit hoog

Hoewel de beeldkwaliteit in eerste instantie tot 4K gaat, wil Google bij succes uitbreiden. Zo zou zelfs 8K en 120 frames per seconde tot de mogelijkheden behoren. Wij wachten dan ook met smart op de komst van Stadia, dat in de loop van 2019 moet verschijnen. Houd de pagina in de gaten voor de laatste updates en geruchten rondom deze streamingdienst van Google.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 7.032 beoordelingen