The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Andrea

Wat is iFit en wat kan je er mee?

iFit is een interactieve app waarmee je thuis trainingen volgt van virtuele instructeurs, over het strand loopt van Kaapstad of aan je persoonlijke dieet werkt. Je gebruikt iFit in combinatie met bepaalde fitnessapparaten van Proform en Nordictrack. Een voordeel van de app is dat je hem aan je eigen fitnesstoestel koppelt, om vanuit je huiskamer op uitgebreide wijze aan je gezondheid of afvaldoelen te werken. Wat je allemaal precies kan met iFit, vertellen we in dit artikel.

Connectiviteit

iFit connectiviteit

Heb je een hometrainer, loopband of crosstrainer van Proform of Nordictrack aangeschaft die ‘iFit compatible’ is? Dan download je de iFit app op je telefoon of tablet. Hier maak je een account aan om vervolgens de app te verbinden aan jouw fitnessapparaat.

Duurdere fitnessapparaten zijn ‘iFit enabled’. Bij deze producten is iFit al geïntegreerd. Je gebruikt de app dan direct met behulp van het scherm op je toestel. Ook dan heb je wel eerst een iFit account en abonnement nodig. Bij een iFit compatible fitnessapparaat heb je nog wel een tablet of telefoon nodig.

Persoonlijke coaching

iFit gepersonaliseerde coaching

iFit richt zich op 4 onderdelen van gezond leven: sporten, voeding, activiteit en slaap. Voor iedere pijler is een speciaal coachingsprogramma ontwikkeld:

  • Sporten: Geïndividualiseerde workouts met interactieve trainingen, waarbij zelfs de weerstand van je fitnessapparaat automatisch reageert op je trainingsvideo.
  • Voeding: Persoonlijke voedingsschema’s gebaseerd op jouw lichaamsbouw, waarbij je relevante recepten voor jouw trainingsdoelen direct in de app ontvangt.
  • Activiteit: Wanneer je iFit aan een activity tracker koppelt, geeft de applicatie tips om je dagelijkse beweging, calorieverbranding en algehele fitheid te verbeteren.
  • Slaap: Met een activity tracker of de iFit slaapmonitor beoordeelt de app je slaapgedrag, waarna je tips krijgt om een betere slaapcyclus te ontwikkelen.

Google Maps

iFit google maps

Met iFit is het mogelijk om routes over de hele wereld te rennen of te fietsen met behulp van Google Maps. Stippel zelf je route uit over het strand, door de bergen of door je favoriete Europese steden. Vervolgens zie je de route via Google Street View op je scherm.

Terwijl je door jouw gekozen route traint, past je fitnessapparaat de intensiteit en de helling automatisch aan. Hoe steiler de berg, hoe steiler jouw hellingshoek wordt.

Video workouts

Video workouts

Naast het volgen van realistische routes kun je met iFit ook trainingen volgen van instructeurs. iFit heeft meer dan 100 verschillende trainers, waaronder olympische spelers en professionele atleten.

Kies voor een stevige wandeling door Thailand, een HIIT-training in Rome of een groepsles in een sportstudio. De personal trainers loodsen je door de training heen en moedigen je aan.

De kosten

iFit kosten

Als je een Proform of Nordictrack fitnessapparaat bij ons aanschaft, kun je een jaar lang gratis iFit krijgen. Na een jaar zijn dit de kosten van een iFit abonnement.

  • Single Membership: €149 per jaar.
  • Family Membership (tot 5 gebruikers): €399 per jaar.

Conclusie

Sporten met iFit maakt je thuistraining interactiever en biedt je bovendien coaching op professioneel niveau om sneller jouw trainingsdoelen te bereiken. Daarnaast is het mogelijk om je eetgedrag en slaapgedrag met nuttige adviezen te verbeteren. iFit is dus een goede toevoeging als je actief aan je gezondheid gaat werken.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen