The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Daan

Wat is iFit en wat kan ik er mee?

Met de interactieve applicatie iFit volg jij thuis een training van een virtuele instructeur, loop je over het strand van Kaapstad of werk je aan een persoonlijk dieet. Een voordeel van de app is dat je hem aan je eigen fitnesstoestel koppelt, om vanuit de huiskamer op uitgebreide wijze aan je fitheid of je afvaldoelen te werken. Wat precies allemaal kan met iFit, vertel ik je graag in dit artikel.

Connectiviteit

Het gebruik van iFit is behoorlijk eenvoudig. Heb je een fitnessapparaat dat ‘iFit compatible’ is, dan download je de applicatie op je telefoon of tablet en maak je een account aan. Je koppelt vervolgens de applicatie via Bluetooth aan het toestel.

Duurdere fitnessapparaten zijn ‘iFit enabled’, dus is iFit geïntegreerd. Je gebruikt de app dan direct met behulp van het scherm op je toestel. Ook dan heb je wel eerst een iFit account en abonnement nodig. Het verschil tussen een iFit compatible fitnessapparaat en een iFit enabled fitnessapparaat is dus dat je bij een iFit compatible toestel nog een tablet of telefoon nodig hebt.

Gepersonaliseerde coaching

iFit richt zich op 4 pijlers: sporten, voeding, activiteit en slaap. Voor iedere pijler is een speciaal coachingsprogramma ontwikkeld:

  • Sporten: Geïndividualiseerde workouts met interactieve trainingen, waarbij zelfs de weerstand van je fitnessapparaat automatisch reageert op je trainingsvideo.
  • Voeding: Persoonlijke voedingsschema’s gebaseerd op jouw lichaamsbouw, waarbij je relevante recepten voor jouw trainingsdoelen direct in de app ontvangt.
  • Activiteit: Wanneer je iFit aan een activity tracker koppelt, geeft de applicatie tips om je dagelijkse beweging, calorieverbranding en algehele fitheid te verbeteren.
  • Slaap: Met een activity tracker of de iFit slaapmonitor beoordeelt de app je slaapgedrag, waarna je tips krijgt om een betere slaapcyclus te ontwikkelen.

Bepaal zelf hoe je sport

Dankzij de ruime mogelijkheden op het gebied van coaching, bepaal je zelf hoe je met iFit aan de slag gaat. Fanatieke sporters die topfit willen worden, maken gebruik van de volledige ervaring. Zij volgen trainingen van personal coaches over de hele wereld, die vanaf hun studio de intensiteit van de training voor je bepalen. Zoek je vooral interactie of een beleving? Loop dan 1 van de Google Maps routes op locatie, waarmee je door de straten van Milaan jogt of het strand van Kaapstad afsprint. Een sporter die aan een afvaldoel werkt kiest voor persoonlijke voedingscoaching en trainingen gericht op calorieverbranding.

Kosten

De kosten van iFit variëren per type gebruiker. Zo is het mogelijk de app te gebruiken zonder thuis een fitnesstoestel te hebben, of een abonnement voor het hele gezin (tot 4 gebruikers) te nemen.

  • iFit app zonder fitnessapparaat: iFit Coach membership - Kosten: €7,06 per maand
  • iFit app met fitnessapparaat: Virtual coach membership - Kosten: €13,25 per maand
  • Gezinsabonnement met fitnessapparaat: iFit Family - Kosten: €29,14 per maand

Bij dure fitnesstoestellen krijg je een iFit jaarabonnement cadeau. Koop je een wat minder duur toestel, maar wil je wel graag met iFit sporten? Dan koop je bij Coolblue een voucher voor een jaarabonnement.

Conclusie

Sporten met iFit maakt je thuistraining interactiever en biedt je bovendien coaching op professioneel niveau om je afvaldoelen te bereiken of topfit te worden. Daarnaast is het mogelijk om zelfs je eetgedrag en slaapgedrag met nuttige adviezen te verbeteren. iFit is dus een goede toevoeging als je actief aan je fitheid gaat werken. Bekijk hier de apparaten in ons assortiment die de applicatie voorgeïnstalleerd hebben of ondersteunen.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.563 beoordelingen