The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Daan

Wat is Olisto en wat kan je ermee?

Het Nederlandse Olisto maakt het mogelijk om je slimme apparaten met elkaar samen te laten werken. Dat werkt op een vergelijkbare manier als met IFTTT, alleen gebruik je deze app ook in het Nederlands. Je koppelt ook lokale diensten, wat extra handig is. In dit artikel vertellen we wat Olisto precies is en wat jij er allemaal mee kunt.

Koppel slimme apparaten en diensten

Koppel je apparaten

Met Olisto koppel je diensten en slimme apparaten van verschillende merken aan elkaar. Hierdoor werken dingen samen die normaal gesproken niet met elkaar communiceren. Deze slimme koppeling doe je met een ‘Trigg’. Een Trigg is een combinatie van gebeurtenissen: ‘als dit gebeurt, dan moeten deze apparaten iets doen.’ Je bepaalt zelf welke voorwaarden en acties hier verder aan gekoppeld zijn. Laat bijvoorbeeld de lampen knipperen als de droger klaar is. Op die manier helpt Olisto om je slimme huis te automatiseren.

Hoe stel je Olisto in?

Olisto instellen

Installeer Olisto door de app op je telefoon of tablet te zetten. Na het aanmaken van een account druk je op ‘Triggs’ om een nieuwe Trigg te creëren. Onder ‘Inspiratie’ vind je bestaande Triggs die andere mensen gebruiken. Voor bekende merken zijn dit er al behoorlijk veel. Het is zelfs mogelijk om de Hue lampen te laten knipperen als je favoriete voetbalclub scoort. Als je een leuke Trigg vindt of er zelf een maakt, voeg je die toe aan je account.

Nederlandse mogelijkheden

Nederlandse mogelijkheden

Olisto is een Nederlandse app. Dat betekent dat de dienst onze taal ondersteunt, wat een voordeel is ten opzichte van IFTTT. Daarnaast maak je in Olisto ook triggs met Nederlandse producten en diensten. Denk hierbij aan je Toon thermostaat of zelfs de gemeente Amsterdam. Zo weet je via Olisto of er in Amsterdam een parkeerplek of laadpaal voor je auto vrij is. Naast deze opties koppel je ook bekende merken als Sonos en Philips Hue, maar IFTTT heeft meer mogelijkheden.

Olisto Now en stembediening

Now en stembediening

Met Olisto Now maak je in de app een knop die direct een bepaalde Trigg in gang zet. Dit maakt van jouw telefoon een afstandsbediening voor je slimme huis. Voor nog meer gemak koppel je Olisto aan Google Home. Dan hoef je alleen nog aan je slimme speaker te vragen om jouw gemaakte knop te activeren. Als jouw gemaakte knop ‘thuis’ heet, vraag je de spraakassistent bij binnenkomst: ‘okee Google, start thuis’. Daarna zorgt Olisto dat jouw ingestelde Trigg start.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen