The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Caitlin

Wat is Samsung Auto Optimal Wash?

Een Samsung Auto Optimal Wash wasmachine maakt gebruik van automatisch wasmiddeldosering, waardoor jij altijd de juiste hoeveelheid wasmiddel gebruikt. De wasmachine past het programma automatisch aan op hoe vuil de was is op basis van 4 sensoren. Vergeet niet om het wasmiddel op tijd bij te vullen.

Wat heb ik eraan?

Voordelen Smasung Auto Optimal Wash

Het is vaak lastig in te schatten hoeveel wasmiddel je nodig hebt. Teveel wasmiddel gebruiken is zonde voor het milieu én zonde voor je portemonnee. Bij een betere dosering doe je langer met een fles wasmiddel. Ook bepaalt een wasmachine met Auto Optimal Wash of er nog een extra dosering of spoelbeurt nodig is. Zo voorkom je dat je kleding nog niet in één keer schoon is en je een dubbele was moet draaien.

Hoe werkt het?

Hoe werkt Samsung Auto Optimal Wash

De wasmachine maakt gebruik van 3 verschillende sensoren. De gewichtssensor weegt de was om te zien hoeveel kilo wasgoed er daadwerkelijk in de trommel ligt. De waterniveausensor meet de hoeveelheid water in de wasmachine en bepaalt of er meer of minder water bij de was moet. De troebelheidssensor meet hoe vuil het water is en past hierop de duur van het programma aan. Op basis hiervan geeft de dispenser de juiste hoeveelheid wasmiddel vrij op de juiste momenten.

Waar moet ik op letten?

Waar moet ik op letten Samsung Auto Optimal Wash

Hoewel de wasmachine het meeste werk uit handen neemt, moet je een keer per maand de automatische dispenser bijvullen. De reservoirs hebben genoeg ruimte voor 16 wasbeurten. Dit is grof geschat voor ongeveer een maand aan wasgoed. Let er ook op dat de reservoirs gevuld worden met vloeibaar wasmiddel. Waspoeder is niet gemakkelijk te doseren.

Extra functies

Extra functies Samsung Auto Optimal Wash wasmachine

De wasmachines van Samsung die gebruik maken van Auto Optimal Wash beschikken ook over de QuickDrive technologie. De ronddraaiende plaat achter in de trommel draait in tegengestelde richting van de trommel, waardoor je 2 keer zo snel wast. De wasmachines zijn hierdoor extra zuinig. Met AddWash voeg je vergeten was via de extra deur eenvoudig toe tijdens het programma. Zo blijft die vergeten sok niet liggen tot de volgende wasbeurt.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 7.028 beoordelingen