The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Annika

Hoe werkt Strava en wat kan ik ermee?

Zit jij regelmatig op de fiets en wil je je ritten verbeteren? Dan kan een fiets app een handig hulpmiddel zijn. Misschien wel de bekendste fiets app van dit moment is Strava. Naast het meten van je snelheid, route, geklommen meters en afstand geeft Strava achteraf ook geavanceerde informatie over je training. Hiermee haal je nog meer uit je ritten. In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden met de Strava app.

De Strava Cycling app

Strava

Wat is Strava?

Strava is een fietsapplicatie waarin je jouw fietsprestaties bijhoudt. In de Strava Cycling app zie je waar en hoe hard je hebt gefietst en zie je de prestaties van andere fietsers met Strava. Je bouwt in Strava dus een netwerk op met medegebruikers. In sommige gevallen download je de Strava app gemakkelijk op je fietsnavigatiesysteem of fietscomputer. Wanneer dit niet mogelijk is op jouw navigatiesysteem, download je de app in de in de App Store of Google Play op je smartphone.

Strava groep wielrenners

Wat kan ik met de Strava app?

Met de Strava Cycling app analyseer je je resultaten tijdens en achteraf het fietsen. Strava werkt met segmenten; een stuk weg waar veel anderen hebben gefietst. Strava herkent een segment zodra je erop rijdt en start automatisch een tijdregistratie, zodat je een plekje op de ranglijst bemachtigt. Tijdens je rit zie je je gemiddelde snelheid, afstand, tijd en geklommen meters. Ook koppel je gemakkelijk je extra sensoren aan de applicatie via Bluetooth. Na de fietstocht slaat Strava al je ritten automatisch op in je account.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 8.668 beoordelingen