The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Daan

Wat kun je allemaal met een slimme stekker?

Met een slimme stekker maak je al je apparaten in huis slim. Plug een lamp of ander apparaat in de stekker, doe de stekker in het stopcontact en je kan meer met het apparaat. Zo bedien je het apparaat bijvoorbeeld op afstand, maar er kan meer met een slimme stekker. In dit artikel vertel ik je wat de mogelijkheden zijn.

Bedien al je apparaten op afstand

Bedien apparaten op afstand

Misschien wel de belangrijkste toepassing van slimme stekkers, is het bedienen van apparatuur op afstand. Je gebruikt een app op je telefoon of je smart speaker om apparaten in of uit te schakelen. Zo doe je bijvoorbeeld ‘s ochtends de verlichting in je slaapkamer aan vanuit je bed. Ben je vergeten om de televisie beneden uit te zetten? Dan schakel je met een slimme stekker zonder moeite het apparaat vanaf zolder uit.

Stel tijdschema's in

Stel tijdschema's in

Met een slimme stekker stel je tijdschema’s in voor je apparaten. Je bepaalt dan van tevoren op welke momenten een apparaat in- of uitschakelt. Stel bijvoorbeeld in dat bepaalde lampen tegen de avond gaan branden, of dat je koffiezetapparaat ‘s ochtends al aanstaat als je de keuken binnenloopt. Daarnaast gebruik je timerfuncties om te zorgen dat brandgevaarlijke apparatuur uitschakelen na een bepaalde tijd. Zo is een slimme stekker niet alleen gemakkelijk, maar ook extra veilig.

Koppel de stekker aan sensoren

Koppel de stekker aan sensoren

Wanneer je een slimme stekker koppelt aan een bewegingssensor, schakelen apparaten in wanneer de sensor beweging detecteert. Dat is bijvoorbeeld prettig als je ‘s nachts van je slaapkamer naar de wc loopt. Je nachtlampje gaat dan aan wanneer de sensor beweging detecteert. Zo hoef je niet in het donker te zoeken naar de lichtschakelaar.

Meet je stroomverbruik

Meet je stroomverbruik

Sommige slimme stekkers meten het energieverbruik van apparaten. De stekker stuurt gegevens naar een app, waarin je precies afleest wat het stroomverbruik is en wat de bijbehorende kosten zijn. Je ziet in één oogopslag welke apparaten veel stroom verbruiken. Als je niet thuis bent, schakel je deze apparaten bovendien direct uit wanneer dat nodig is. Zo houd je niet alleen precies het verbruik in de gaten, maar bespaar je ook energie.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen