The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Lucas

Dit waren de tv trends van 2019

Ieder jaar komen tv fabrikanten met nieuwe ontwikkelingen. Een deel van deze uitvindingen stellen ze jaarlijks tentoon op de IFA-beurs in Berlijn en de CES in Las Vegas. Op deze pagina lees je meer over wat er op deze twee beurzen in 2019 voorbij kwam.

Gezien op de IFA

In de video hiernaast zie je meer van de tv trends op de IFA.

8K OLED

8K OLED televisie

LG bracht in 2020 de eerste 8K OLED televisie op de markt. De tv heeft een formaat van 88 inch en werd in meerdere landen gelanceerd. De ingebouwde tweede generatie Alpha-processor zorgt niet alleen voor betere beeld- en geluidskwaliteit, maar ook voor een analyse en reactie van de tv op de omgeving. Zo past de tv automatisch de helderheid aan als het licht van buiten naar binnen schijnt. Ook ondersteunt de tv Dolby Atmos, waarmee je naar een realistisch surround geluid luistert.

55 inch 8K televisie

55 inch 8K televisie

Met de intrede van 8K werden er alleen televisies op de markt gebracht met een formaat van 65 inch of groter. Met deze grotere televisies komt 8K perfect tot z’n recht. Helaas waren vóór 2020 de grote 8K televisies voor consumenten nog onbetaalbaar. Vandaar dat Samsung een 55 inch 8K televisie op de markt bracht. Hoewel het prijskaartje aan de dure kant bleef, probeerde Samsung als eerste de grote tv's met een hoge resolutie in de woonkamer van de consument te krijgen.

Transparant OLED scherm

Transparant OLED scherm

Op het gebied van innovatie wist Panasonic in 2020 indruk te maken met een transparant OLED scherm. De televisie bestaat uit een houten behuizing met een scherm die lijkt op een glasplaat. Wanneer je de televisie aanzet, krijg je contrast- en kleurrijk beeld dankzij het OLED scherm. Daarbij zorgt het OLED scherm voor diepe zwarttinten.

Oprolbare OLED televisie

Oprolbaar OLED scherm

Oprolbare telefoons, tablets en nu ook OLED televisies. Het OLED scherm staat niet alleen bekend om de fantastische kleuren, maar ook om de flexibiliteit. De tv bestaat uit een kastje met daarin het scherm. Je drukt op een knop, et voilà: de televisie rolt omhoog.

Televisie plus soundbar

Televisie met soundbar

De combinatie van prachtige beeldkwaliteit en kraakhelder geluid maakt indruk. Dat is precies wat Philips wilde met de 2 nieuwe vlaggenschepen: de Philips OLED984 en OLED934. De televisie beschikt over Dolby Vision en de Bowers & Wilkins soundbar over Dolby Atmos. Dit samen zorgt voor de bioscoopervaring in de woonkamer.

Kleinere OLED tv's

Kleinere 48 inch OLED tv's

LG en Sony begonnen in 2020 met de verkoop van 48 inch OLED tv’s. Dat kwam goed uit als je de eerdere OLED televisies vanaf 55 inch te duur vond. De LG OLED48CX werd onderdeel van de CX serie en het 48 inch model van Sony was een toevoeging aan de AG9 lijn. Deze tv beschikt net als de grotere modellen over een Acoustic Surface systeem, waarbij het geluid rechtstreeks uit het scherm komt.

Samsung The Sero: roterend scherm

Samsung The Sero

De Samsung The Sero is een unieke lifestyle tv met een roterend scherm. Wanneer je beelden van je smartphone naar deze tv streamt, draait het scherm automatisch van een horizontale naar een verticale positie. Op deze manier verander je de tv in een groot smartphone scherm. Samsung ontwikkelde de tv voor millennials die niet alleen naar films kijken, maar ook veel social media apps gebruiken. The Sero is een toevoeging aan Samsungs lifestyle serie, waar The Frame en Serif tv’s ook deel van uitmaken.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen