The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Janneke

[OUD] Welk formaat trampoline is het meest geschikt voor mijn tuin?

Je wilt een trampoline kopen, maar hebt geen idee welk formaat springtoestel het meest geschikt is voor jouw tuin. Ook niet nadat jij met meetlint en touw netjes de beschikbare ruimte hebt opgemeten. We helpen je graag een handje. Aan de hand van 3 verschillende formaten tuinen (klein, middel en groot), leggen we in dit artikel uit welke trampoline het best past in jouw tuin.

Trampolines voor diverse tuinen

Wat voor jou klein is, is voor de ander groot. Om je een beetje op weg te helpen, hebben we een inschatting gemaakt van de gemiddelde formaten van een kleine, middelgrote en grote tuin. We benadrukken dat dit een schatting is en dat er altijd uitzonderingen op de regel zijn. Wat vaststaat, is de valzone van 1,5 meter. Die ruimte moet je dus standaard overlaten om de trampoline heen als je deze plaatst. We hebben op basis van die valzone en het formaat van de trampolines in ons assortiment een inschatting gemaakt van de beste trampoline voor jou.

De beste trampolines voor een kleinere tuin (tot 30 m2)

Kleine tuin

Voor een kleinere tuin raden we een rechthoekige trampoline met een gemiddelde afmeting van 1,5 bij 2 meter aan. Deze plaats je namelijk gemakkelijk in een hoek. Fijn voor jou ook, want daardoor houd je genoeg ruimte over voor gras, borders of een schuur. Ronde trampolines komen net zo goed tot hun recht in een kleinere tuin. Zolang ze maar niet te groot zijn. Een trampoline op poten of een inground trampoline met een diameter tot en met 244 centimeter zijn ideaal voor een kleinere tuin.

De beste trampolines voor een gemiddelde tuin (30 tot 60 m2)

Gemiddelde tuin

In een gemiddelde tuin is er genoeg speelruimte voor kinderen. Wanneer je een trampoline koopt, blijft er nog genoeg ruimte over. Je schuur, schutting en/of beplanting blijven goed zichtbaar. Voor dit formaat tuin, raden we ronde en rechthoekige trampolines aan. De ronde trampoline met een diameter vanaf 250 tot en met 330 centimeter en een rechthoekige trampoline met een lengte vanaf 250 centimeter. Zeker als je rekening houdt met de valzone, dan zijn dit geschikte formaten voor deze tuin.

De beste trampolines voor een grotere tuin (vanaf 60 m2)

Grote tuin

Een grote tuin is vaak omgeven door veel groen. Ben jij zo'n groot grondbezitter? Dan weet jij als geen ander dat het soms moeilijk is om de grote ruimte op te vullen. Een groot formaat trampoline vanaf 366 centimeter komt in deze tuin goed tot zijn recht. Deze `zware jongen' mag opvallen. De vorm van het springtoestel maakt niet uit: zowel rechthoekige, ronde als ovale trampolines zijn geschikt.

Formaat trampolines

Hoe groot is je tuin? Diameter ronde trampolines Afmeting rechthoekige trampolines
Kleine tuin 100 - 244 cm 150 x 200 cm
Gemiddelde tuin 250 - 330 cm 213 x 305 cm
Grote tuin 366 cm - groter 244 x 427 cm

Conclusie

Een trampoline voor een kleine tuin begint vanaf 100 centimeter en heeft een diameter tot en met 244 centimeter. Voor een gemiddelde tuin raden we een ronde of rechthoekige trampoline vanaf 305 centimeter aan. Heb je een grote tuin en weet je niet wat je met de ruimte aanmoet? Dan is een rechthoekige, ovale of ronde trampoline vanaf 366 centimeter geschikt. Jij houdt dan ook nog genoeg ruimte over voor het plaatsen van andere speelobjecten.© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen