The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Nadie

Welke stofzuiger is het beste voor mij?

Het huis ligt vol stof en daar wil je van af. Er zijn verschillende typen stofzuigers, maar je weet nog niet precies welke stofzuiger je moet kopen. Je hebt de keuze uit stofzuigers met of zonder zak, steelstofzuigers en robotstofzuigers. In dit artikel vertel ik je waar je de typen stofzuigers voor gebruikt.

In het kort

Vooral geschikt voor Unieke eigenschap
Traditionele stofzuiger Grondig schoonmaken Geschikt voor elke woonsituatie
Steelstofzuiger Appartementen of voor erbij Draadloos in gebruik
Robotstofzuiger Het stofzuigen van vloeren Stofzuigt op commando

Traditionele stofzuiger

Stofzuigers met en zonder zak

Er zijn traditionele stofzuigers met en zonder zak. Stofzuigers met zak hebben een grote opvangcapaciteit en de stofzak dient ook als een extra filter. Hierdoor is de heruitstoot van stof laag, en is een stofzuiger met zak sneller geschikt voor mensen met allergieën. Een zakloze stofzuiger doet niet onder voor de prestaties van een stofzuiger met zak. Groot voordeel is dat je nooit meer stofzakken in huis hoeft te halen.

Steelstofzuiger

Steelstofzuigers type stofzuiger

Omdat een steelstofzuiger draadloos is, heb je veel bewegingsvrijheid en gebruik je hem gemakkelijk voor de kleinere schoonmaakklusjes. Maar er zijn ook steelstofzuigers die jouw klassieke stofzuiger kunnen vervangen. Deze modellen beschikken dan over een bovengemiddelde accuduur, goede zuigkracht en meerdere opzetstukken.

Robotstofzuiger

Robotstofzuiger type stofzuiger

Houd je niet van stofzuigen? Een robotstofzuiger maakt het je gemakkelijk. De verschillen tussen robotstofzuigers zijn groot. Zo zijn sommige robots een kleine aanvulling op het huishouden en houden andere robotstofzuigers de vloer helemaal schoon. Houd er wel rekening mee dan een robotstofzuiger nooit een klassieke stofzuiger helemaal vervangt. Het stofzuigen van de plinten of de traptreden kan een robot niet.© 1999 - 2021 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen