The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Nicole

Welke fietstas heb ik nodig?

Fietstassen zijn er in veel verschillende modellen en formaten. De meest gebruikte type fietstas is de achtertas. Deze tas kun je makkelijk achterop je bagagedrager monteren en er kunnen veel spullen in. Wat voor fietstas het meest geschikt is voor jou, hangt af van de activiteit waarvoor je de tas wilt gebruiken en onder welke (weers)omstandigheden.

Boodschappen

Boodschappen fietstas

Doe je regelmatig boodschappen op de fiets? En wil je deze boodschappen makkelijk naar huis kunnen vervoeren? Dan is een achtertas ideaal voor jou. Deze tas zit achterop je fiets bij je bagagedrager. Je kunt kiezen uit een enkele fietstas of een dubbele fietstas. Het voordeel van een dubbele fietstas is dat je er veel boodschappen tegelijk mee kunt vervoeren. Daarnaast hoef je de tas maar eenmalig aan je fiets te bevestigen. Een voordeel van de enkele tas is dat je de meeste tassen ook als shopper kunt gebruiken. Je kunt de tas eenvoudig bevestigen en weer losmaken. Hierdoor kun je de boodschappen al in de winkel in de tas doen, waarna je de tas eenvoudig aan de fiets bevestigt en naar huis fietst.

Woon-werk

Ga je met de fiets naar school of werk? En wil je niet je tas op je rug of schouder dragen? Dan is een fietstas handig voor jou. Je kunt kiezen uit twee typen fietstassen. Ten eerste een fietstas die vastzit aan je bagagedrager. Hierin doe je je school- of kantoortas. Daarnaast kun je ook kiezen voor een fietstas dat ook een schoudertas is. Hierin doe je je spullen waarna je de tas eenvoudig los- en vastmaakt aan de bagagedrager.

Fietstochten en fietsvakantie

fietstassen tochten en vakantie

Ga je een lange fietstocht maken? Dan heb je één of meerdere fietstassen nodig om je spullen mee te kunnen nemen. Een achtertas of voortas gebruik je om de meeste spullen te vervoeren. Deze tassen bevestig je aan de bagagedrager of aan het voorwiel. Heb je veel spullen? Kies dat voor een wat groter formaat fietstas of zowel een achtertas als voortas. Fiets je door een stad waar het regelmatig regent? Kies dan voor een waterdichte fietstas, zodat je spullen goed droog blijven. Daarnaast is het handig om een stuurtas, frametas en/of zadeltas te gebruiken voor de wat kleinere spullen. Het voordeel van een stuurtas is dat je er makkelijk bij kunt tijdens het fietsen. Een frametas is alleen geschikt voor herenfietsen.

Ga je graag op fietsvakantie? Dan heb je net zoals bij een lange fietstocht verschillende fietstassen nodig. Ga je wat langer op vakantie en heb je wat meer spullen te vervoeren? Kies dan voor een boventas. Dit is een reis-, weekend- of sporttas die je eenvoudig bovenop je bagagedrager kunt vast en los maken.

Wat voor bevestiging heb je nodig?

Fietstassen hebben verschillende bevestigingssystemen. Het grootste verschil is of de fietstas vastzit aan de fiets of eenvoudig los- en vastgemaakt kan geworden. Dubbele fietstassen zitten vaak aan de bagagedrager vast en kun je eraan laten zitten. Enkele fietstassen hebben meestal een kliksysteem. De tas blijft goed vast zitten tijdens het fietsen en kan vervolgens eenvoudig losgemaakt worden. Met name bij een citytrip of fietsvakantie is het handig als je de tas snel even kunt vast of losklikken. Als je boodschappen gaat doen of naar school of werk fiets kun je voor beide opties kiezen, afhankelijk of je tas ook als draagtas of schoudertas wilt gebruiken. Kleinere tassen, zoals een stuurtas, frametas of zadeltas zijn meestal bevestigd met een kliksysteem of klittenband.

Waterdicht of spatwaterdicht?

Een spatwaterdicht product heeft een speciale sealing zodat er geen water in de tas trekt. Het product is beschermd tegen opspattend water, regen en is schoon te maken met een vochtige doek. Een waterdichte fietstas kan tegen een grote hoosbui en heeft naast waterdicht materiaal ook een waterdichte afsluiting.

Fietstas, fietsmand of fietskrat?

Fietstas, fietsmand of fietskrat

Ben je op zoek naar iets anders dan een fietstas om je spullen mee te nemen? Dan kun je kiezen voor een fietsmand of fietskrat. Deze bevestig je voorop je fiets. Een voordeel van een mand of krat is dat je veel ruimte hebt en makkelijk even je tas erin kunt leggen. Een nadeel is dat je de mand of krat niet goed kunt afsluiten en niet waterdicht is. Voor de bevestiging van je mand of krat heb je een transport drager nodig.


© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 7.670 beoordelingen