The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dewy

Welke MacBook is geschikt voor scholieren?

Als scholier heb je een laptop nodig. Niet alleen om je huiswerk te maken, maar misschien nog wel meer voor in je vrije tijd. Want is je schoolwerk af, dan is het tijd om jezelf te belonen met een leuke serie of game. Maar welke MacBook is dan geschikt voor jou als scholier? Ik vertel het je.

Herken jij je in dit profiel?

MacBook Air

Als scholier heb je een laptop nodig voor school én voor in je vrije tijd. Voor school doe je bijvoorbeeld online research, je schrijft een werkstuk, je maakt een samenvatting van je schoolboeken voor een examen of je maakt een presentatie in PowerPoint. Magister is een veelgebruikt programma om roosters en cijfers te bekijken en om opdrachten te uploaden. Na school krijgt je laptop geen rust, integendeel. In je vrije tijd stream je een serie op Netflix of speel je games zoals Fortnite en Minecraft. En ben je terug van vakantie? Dan maak je een aftermovie die je deelt op social media.

Aanbevolen specificaties

Vereiste Uitleg
Processor i5 Geschikt voor browsen, studiedoeleinden, YouTube films kijken, series kijken op Netflix, lichte games
RAM geheugen 8 GB Voor basisgebruik zoals internetten, tekstverwerken, social media en e-mail en dit allemaal tegelijk doen (multitasken)
Opslag 128 of 256 GB 128 GB voor basisgebruik als internetten, tekstverwerken etc. Daarnaast nog gamen, muziek luisteren en films kijken, dan is 256 GB een beter idee
Opslag type SSD Met SSD starten programma's binnen enkele seconden op
Videokaart Geïntegreerd Verdeelt het werkgeheugen van je systeem slim
Schermgrootte 13 inch Vaak onderweg? Kies dan voor 13 inch. Zo past hij gemakkelijk in je tas.
Software Microsoft Office pakket Programma's als Word, PowerPoint en Excel

Voorgesteld model

  • AZERTY toetsenbord layout
  • Intel Core i5 1.6GHz (8e gen.) - 8GB - 128GB SSD
  • Intel UHD Graphics 617
1.199,-
op voorraad

Als je alle aanbevolen specificaties bij elkaar optelt die je vindt in onderstaande tabel, kom je bijvoorbeeld uit bij MacBook Air 13 inch 2019. Dit is een ideale laptop voor scholieren. Dankzij de i5 processor en 8 GB werkgeheugen is multitasken geen punt. E-mailen, browsen, gamen, je doet het allemaal tegelijk. Met 128 GB opslag heb je genoeg geheugen om studiedocumenten, films en muziek lokaal op te slaan. Een oplader laat je thuis, want de batterij gaat zo'n 12 uur mee. En dankzij het 13,3 inch scherm past hij gemakkelijk in je tas.

Krachtige processor voor multitasken

Processor MacBook Air

Terwijl je browst, heb je veel openstaan. Daarnaast luister je muziek en kijk je een serie op Netflix. Omdat je veel tegelijkertijd doet, heb je een MacBook nodig die krachtig genoeg is voor multitasken. Een i5 processor is krachtig en geschikt om te browsen, om films en series te kijken en om games in Full HD te spelen. Ook bewerk je probleemloos een foto en is hij geschikt voor al je studiedoeleinden.

Hoe meer RAM, hoe sneller je MacBook

MacBook Air

RAM geheugen heeft invloed op hoe snel je MacBook werkt. Over het algemeen geldt: hoe groter het RAM geheugen, hoe sneller je MacBook is. Voor basisgebruik zoals internetten, tekstverwerken, e-mail en social media heb je niet veel geheugen nodig. In principe is 4GB dan voldoende. Maar wil je dit allemaal tegelijk doen? En wil je ook nog wat simpele fotobewerking doen of een game spelen? Dan heb je 8 GB RAM nodig. En dat is mooi, want MacBook begint vanaf 8 GB werkgeheugen.

Opslag vanaf 128 GB

Opslag MacBook Air

Kies voor een MacBook met SSD. laptops met HDD zijn een stuk trager dan met SSD. Binnen een paar seconden is je MacBook opgestart. Gemiddeld is een laptop met SSD 5 tot 6 keer sneller dan HDD. Kies ook voor genoeg opslagruimte, want vol is vol. Al kun je natuurlijk altijd nog een externe harde schijf gebruiken. Voor basisgebruik zoals internetten, tekstverwerken, e-mail etc. is 128 GB opslag voldoende. Game je daarnaast veel en sla je veel muziek, series en films lokaal op? Dan zit je goed met 256 GB opslagruimte.

Geïntegreerde videokaart voor je dagelijkse taken

Videokaart MacBook Air

Een geïntegreerde (shared) videokaart zit zoals de naam al zegt geïntegreerd in de processor. Waar een dedicated videokaart eigen geheugen heeft, gebruikt een shared videokaart het werkgeheugen van je MacBook. Een shared videokaart geeft dus geen eigen geheugen, maar verdeelt het werkgeheugen slim over alle verschillende programma's die openstaan. Een geïntegreerde videokaart is geschikt voor dagelijks internetten, office toepassingen, schoolwerk en voor het spelen van lichte games.

Een 13 inch scherm, ideaal voor onderweg

Scherm MacBook Air

De grootte van je scherm is afhankelijk van waarvoor je je MacBook gebruikt. Ben je veel onderweg met je MacBook? Neem dan niet groter dan 13 inch. Met een relatief klein exemplaar hoef je namelijk niet onnodig veel gewicht te sjouwen. Daarnaast past hij in je tas, waardoor je hem eenvoudig van de collegezaal naar het station draagt.

Welke MacBook is geschikt voor scholieren?

Ben je als scholier op zoek naar een MacBook, aan deze punten moet jouw MacBook voldoen:

  • Een i5 processor
  • Ten minste 8GB RAM geheugen
  • Een opslagcapaciteit van 128 of 256 GB
  • Opslag met SSD
  • Een geïntegreerde videokaart
  • Een schermgrootte van 13
  • Microsoft Office software pakket

© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 7.053 beoordelingen