The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jos

Hoe moet ik Windows 10 installeren?

Je hebt je nieuwe Windows 10 apparaat net uit de doos gehaald, de oplader zit in het stopcontact en nu is het tijd om hem voor het eerst aan te zetten. In 7 stappen helpen we je met de installatie van Windows 10.

1. Start de Windows setup

Regio kiezen Windows 10 setup.

De Windows setup vraagt om de te installeren taal, indeling voor tijd, valuta en toetsenbordindeling. Kies voor:

  • Te installeren taal: Nederlands
  • Indeling voor tijd en valuta: Nederlands
  • Toetsenbord of invoermethode: Verenigde Staten Klik op Volgende en vervolgens op Nu installeren. De setup wordt nu gestart. Mogelijk wordt je computer een keer automatisch opnieuw opgestart.

2. De kleine lettertjes

Gebruiksrechtovereenkomst Windows 10 setup.

Dit is de tekst die je meestal zonder te lezen wegklikt. Dit scherm gaat over de juridische zaken, de kleine lettertjes. Lees het vooral door als je de tijd hebt. En als je het ermee eens bent, klik op Ik ga akkoord met de licentievoorwaarden.

3. Wifi - laten we een verbinding maken

Verbinding maken met wifi netwerk Windows 10 setup.

Waarschijnlijk wil je jouw computer verbinden met een wifi netwerk. In dit scherm zie je alle netwerken in de buurt. Kies de juiste en voer vervolgens het wachtwoord in.

Vink de optie Automatisch verbinding maken aan als je wil dat je apparaat altijd verbinding maakt met een wifi netwerk. Het is aan te raden om deze optie aan te vinken voor je wifi in huis. Je computer schakelt dan meteen over naar het goede wifi netwerk als je hem bijvoorbeeld mee hebt genomen naar je werk of school.

4. Veiligheids- en privacyinstellingen

Privacyinstellingen Windows 10 setup.

Met de standaard expresinstellingen wordt regelmatig informatie naar Microsoft verzonden. Dit is om de beste bescherming te kunnen waarborgen. Ons advies is te kiezen voor deze expresinstellingen. Hecht je echter veel waarde aan privacy? Kies dan voor Instellingen aanpassen.

5. Aanmelden met een Microsoft-account

Aanmelden account Windows 10 setup.

In Windows 10 is het mogelijk om persoonlijke instellingen (zoals Favorieten) op te slaan in een Microsoft-account. Hiermee kun je op verschillende apparaten inloggen. Vul je Microsoft-account en wachtwoord in of maak een account aan via dit scherm. Heb je hier geen behoefte aan? Kies dan voor Deze stap overslaan.

6. Kies een wachtwoord en eventueel een pincode

Wachtwoord kiezen Windows 10 setup.

Stel hier een wachtwoord in. Eventueel kan je ook een pincode kiezen, die je sneller intikt dan een wachtwoord.

7. Aan de slag

Inloggen gebruiker Jos Windows 10.

Heb je al deze stappen doorlopen, dan is het nog even wachten. Nadat de laptop alles heeft geconfigureerd dan ben je klaar om aan de slag te gaan. Let er wel op dat de laptop nog een enkele Windows update moet installeren. Updates zijn belangrijk voor Windows 10 laptops om optimaal te presteren, dus laat de laptop deze dan ook installeren alvorens je met de nieuwe laptop aan de slag gaat.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 7.032 beoordelingen