The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Gaby

Hoe maak ik mijn tanden witter?

Hoe graag ik je ook zou willen vertellen hoe je jouw tanden weer stralend wit maakt, moet ik je helaas uit de droom helpen. Tanden écht witter maken, dat kan je zelf niet. Wat je wel kan doen is oppervlakkige aanslag op je tanden weghalen. Hoe je dit doet? Ik leg het je uit.

Hoe ontstaat aanslag op je tanden?

Aanslag op tanden

Verkleuring van je tanden noemen we ook wel aanslag. Eigenlijk zijn er 2 soorten aanslag.: intrinsieke aanslag en extrinsieke aanslag. Aan intrinsieke aanslag kun je eigenlijk niet zo veel doen. Voor een groot deel is de mate waarin je tanden verkleuren namelijk genetisch bepaald. Maar: extrinsieke aanslag, dát zijn invloeden van buitenaf. Denk aan drankjes, zoals cola, koffie en rode wijn of zure voeding, zoals citrusvruchten. Ook bepaalde medicatie of het roken van sigaretten verkleurt je tanden aanzienlijk.

Wat doe je tegen extrinsieke aanslag?

Aanslag door rode wijn

Laat ik voorop stellen dat, hoe cliché het ook klinkt, het voorkomen van aanslag op je tanden, beter is dan het verwijderen ervan. Zorg dus voor het volgende:

  • Poets 2 keer per dag met een elektrische tandenborstel
  • Reinig tussen je tanden en kiezen met een stoker of flosapparaat
  • Drink met mate zoete drankjes en eet niet te vaak zuur bevattend voedsel
  • Stop met roken

En als je te laat bent met voorkomen?

Poetsstand met whitening
  • Elektrische tandenborstel met whitening stand Met een whitening stand maakt de borstelkop een polijstende beweging die, in combinatie met hoog kwalitatieve whitening tandpasta, de aanslag van je tandoppervlak schraapt.
  • Opzetborstels voor wittere tanden Opzetborstels voor witte tanden bestaan uit extra elementen om de aanslag van je tanden te schrapen. Denk aan extra dicht op elkaar geplaatste borstelharen of een polijstcup. Let er hierbij wel op dat als je dit type opzetborstel dagelijks gebruikt, het je tandglazuur kan beschadigen.

Hoe zit het met tanden bleken?

Tanden bleken

De meest effectieve manier om je tanden witter te maken is om ze te laten bleken. Dit is een behandeling die jouw tandarts voor je kan uitvoeren. Producten om thuis je tanden mee te bleken raden wij niet aan.

Meer weten? Vraag het je tandarts.

Als je nu last hebt van aanslag op je tanden en meer informatie wilt, vraag dan advies aan je tandarts. Je tandarts kan al jouw vragen beantwoorden en je adviseren over een eventuele behandeling


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 7.710 beoordelingen