The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Bas

Nu beschikbaar: Xbox One X

Een nieuwe console is altijd groot nieuws. De Xbox One S is eigenlijk nog maar net op de markt. Maar ja, met de PS4 Pro als 4K kanon moet Microsoft wel met een antwoord komen. Toch lijkt het Xbox team niet geïntimideerd door de voorsprong van Sony. Heeft Project Scorpio dan weinig te vrezen van zijn belangrijkste concurrent? Microsoft heeft zijn tanden laten zien en haar krachtige nieuwe 4K console, de Xbox One X is beschikbaar.

Xbox One X

  • De One X is kleiner dan zijn voorganger en neemt dus minder ruimte in beslag.
  • Met de waterkoeling heb ik geen last meer van een verhitte console.
  • Op een 4K tv game je in 4K bij 60 fps én in HDR.
  • Alle Xbox One accessoires en games zijn geschikt voor de One X.
  • Ik moet de console aansluiten op een 4K tv om 4K gaming te ervaren.

De onthulling

E3 2017, de Microsoft presentatie begon gelijk goed: Project Scorpio is niet meer, welkom Xbox One X. Hier lees je alles over de onthulling en de bijbehorende informatie. Klik hier om de Xbox One X te bekijken of gelijk in je mandje te knallen, zodat je morgen al met een gloedje nieuwe console aan de slag gaat.

Het ontwerp

Het ontwerp

Eindelijk is het ontwerp van deze langverwachte console te zien: compact, diepzwart en onmiskenbaar onderdeel van de One familie. Met het ontbreken van de koelperforatie van de behuizing oogt het ontwerp van de One X nog minimalistischer dan dat van de Xbox One S en al helemaal een stuk eleganter dan zijn lompe oude One broertje. De console is allesbehalve schreeuwerig en zou een prominente plek in de huiskamer zeker niet misstaan.

De technologie

De technologie

Hoe kan het zijn dat de One X kleiner is dan de Xbox One S? Die S staat toch stiekem al voor Small? Voor de One X heeft Microsoft een technologisch blik Whoop-ass opengetrokken. Het brein van de console is helemaal opnieuw ontworpen en de koelings en voedingstechnologieën zijn speciaal voor de One X ontworpen. Dit alles leidt tot een kleine console met vapour chamber waterkoeling en heb je dankzij de ingebouwde voeding geen last meer van een lompe externe AC adapter achter je tv. Kortom, een heleboel rekenkracht in een best klein huisje.

4K en Full HD

Kleiner, stijlvol en goed gekoeld, maar hoe zit het met waar het ons allemaal echt om gaat: gamen. De beelden die we tijdens de presentatie zien draaien volgens Microsoft allemaal op een Xbox One X. Van de nieuwste beelden van Anthem in 4K tot kleinere games als The Last Night die door de One X via supersampling meer detail tonen, met 6 Teraflops aan rekenkracht moet deze nieuwe console bij nagenoeg elke game de 60 fps aan moeten tikken en daar dan ook stabiel moeten blijven. Ook HDR is van de partij, mocht je tv het ondersteunen. Zwart wordt écht zwart met verbeterde contrastwaarden. Horrorgames worden zo nog enger, want je ziet namelijk meer detail van de duistere wezens die door de schaduwen op je afkruipen...

Twijfel?

Zit je op het puntje van je stoel voor de Xbox One X, maar weet je nog net niet helemaal zeker of de Xbox One X de gaming console voor jou is? Lees dan onze 5 redenen om de Xbox One X in huis te halen en hak de knoop door!


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 7.679 beoordelingen